29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

<b>29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı</b>

Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı. Prof. Dr. Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin kenetlenmesiyle sürdürülen Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Her yıl 29 Ekim’de kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü Cumhuriyet, bizlerin en büyük sevdası, ülke topraklarımız içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesidir. Atalarımızın bu değerli mirasına sahip çıkmak ve korumak hepimizin en büyük görevidir. Bu anlamlı günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, kuruluşundan bugüne ve son olarak da 15 Temmuz hain kalkışımda bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yâd ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade ederek, şahsım ve Gümüşhane Üniversitesi adına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlu olmasını dilerim."