‘Bir Solukta Gümüşhane’ Sergisi Forum Trabzon’da açıldı

Üniversitemiz ve Gümüşhane Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Bir Solukta Gümüşhane’ adlı fotoğraf sergisi Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Gümüşhaneli fotoğraf sanatçıları, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve kadim Gümüşhane’nin dört bir yanında gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde sanatçıların binlerce fotoğraf arasından ortaya çıkarılan 53 eserin yer aldığı sergi 14-18 Mart tarihleri arasında Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Doğu Karadeniz’in parlayan yıldızı ve turizmin yeni gözdesi Gümüşhane’yi anlatan ‘Bir Solukta Gümüşhane’ sergisinin açılışına, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Salih Devran, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Forum Trabzon Genel Müdürü Erdinç Bulut, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, fotoğraf sanatçıları ve üniversitemiz İletişim Fakültesi akademisyenleri ile öğrencileri katıldı.

Serginin açılış konuşmasında fotoğrafın sadece bir anımızı ölümsüzleştiren bir araç olmadığını, aynı zamanda önemli bir tanıtım aracı olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Gümüşhane yöremiz de gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi çekicilikleri ile zengin köşelerinden birini oluşturmaktadır. Üniversitemiz öğretim üyeleri, Gümüşhaneli fotoğraf sanatçıları ve öğrencilerimizin çekmiş oldukları Gümüşhane’nin farklı doğal ve tarihi çekiciliklerine ait fotoğraflardan oluşan serginin fikri hazırlığı bundan iki ay kadar önce düzenlemiş olduğumuz Pestil-Köme Çalıştayı’nda ortaya çıkmıştı. Trabzon’da böyle bir sergi açmamızın sebebi bu ilimizin bölge ölçüsünde önemli bir çekim merkezi olmasıdır. Bu nedenle dışarıdan gelen bütün herkesin görmesi amacıyla burada bir sergi açmayı arzu ettik. Sergimizin Gümüşhane’nin tanıtımına büyük katkılar sunacağına inanıyorum, sergimize katılım gösteren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan ise, yapılan bu sergi çalışması için Gümüşhane Üniversitesi’ne teşekkür ettiklerini belirtti. Arıkan 6 aydır Gümüşhane’de olduğunu, bölgenin güzelliklerini her geçen gün daha çok gördüğünü söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, Gümüşhane ve Trabzon’un hep bir ve beraber olduğunu dile getirerek, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Trabzon ve Gümüşhane’nin birlikteliğini bir kez daha burada görmüş olduk.” şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz iki yıl kadar Gümüşhane’de görev yaptığını söyleyerek, hakikaten Gümüşhane’nin her yönüyle keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu vurguladı. Vali Yavuz yaptığı konuşmada, “Zigana Tüneli ve oradaki altyapı bittiğinde Gümüşhane'nin tam butik şehir ve organik yapıya sahip olduğunu Türkiye’miz ve dünyamız görecektir. Trabzon ile entegre olmuş bölgesel anlamda turizm ile ilgili yapılan çalışmalar Gümüşhane ilimizi de kapsayacak şekilde hayata geçmektedir. Fotoğrafçılık açısından da biçilmiş bir kaftandır. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, Gümüşhaneli fotoğraf sanatçılarımız muazzam bir çalışmaya imza atmışlardır.  Gümüşhane her yönüyle güzel bir şehir, bu nedenle de sizlere başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sergide; Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Birgül Taşdelen, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersin Diker, Öğr. Gör. Mehmet Akif Günay, Öğr. Gör. Burak Türten,  Arş. Gör. Elif Türten’in fotoğraflarının yanı sıra, Gümüşhaneli fotoğraf sanatçılarından geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden gazeteci Ahmet Kayacık, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Mustafa Zengin, Ersin Demirel, Sefa Karacan, Vehbi Yalçın, Alpaslan Yurttaş, İsmail Gürses ve Recep Ergin’in fotoğrafları ile Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ahmet Karakuş, Aylin Kin, Başak Armağan, Cihat Yakışık, Efe Can Aktaşlı, Fatih Göloğlu, Halil İbrahim Bilgiç, Sefa Ali Arslan, Tolunay Tekmek ve Zehra Nur Dama'nın fotoğrafları yer aldı.

“Bir Solukta Gümüşhane” başlıklı serginin yıl boyunca farklı bölgeleri gezerek, eşsiz coğrafyanın tanıtımına katkı sağlaması amaçlanıyor.