Darbenin her türlüsüne karşıyız

<b>Darbenin her türlüsüne karşıyız</b>

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 28 Şubat Post-modern askeri darbesinin, milletin iradesinin ipotek altına alındığı dönem olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’yi vesayet altına alacak her türlü darbe ve girişimlere karşı olduklarını belirten bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında, “28 Şubat olarak anılan zaman dilimi, 1997 yılının aynı gününde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı ordu ve bürokrasi merkezli, Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında değişimlere neden olan bir süreci kapsamaktadır. Yaşananlar, post-modern darbe olarak da adlandırılmıştır. 28 Şubat; başörtülü kadınların okullara sokulmadığı, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen insanların adeta kamusal alandan silindiği, var olan toplumsal düzeni korku ve tehlike mantığına endeksleyen kararların kâğıda döküldüğü günün adıdır. Ülkemizin yakın tarihini mercek altına aldığımızda gerçekleştirilen darbeler arasında 27 Mayıs’tan 12 Mart 71 muhtırasına, 12 Eylül darbesinden 28 Şubat darbesine, 17/25 Aralık darbe girişiminden, 15 Temmuz darbe girişimine kadar uzanan süreçlerde hep benzer senaryoların varlığı dikkati çekmiştir. Ülkemizi vesayet altına alacak her türlü darbe girişimine karşıyız. Bu nedenle 28 Şubat Post- modern darbesini kınıyor, alınan Milli Güvenlik Kurulu kararlarını imzalamayarak onurlu bir duruş sergileyen dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek, konuyla ilgili düşüncelerini açıkladı.