Geleceğimin Bir Adımı Seninle Olsun

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi uygulama birimi olan Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi, Kürtün ilçesine bağlı Gürgenli köyündeki Gürgenli İlköğretim Okulu'nda "Geleceğimin Bir Adımı Seninle Olsun" etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında çocuklarla çizim yapılarak hediyeler verildi.
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi (GİF) Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi Nisan ayının son haftası Gürgenli İlköğretim Okulunda  "Geleceğimin Bir Adımı Seninle Olsun" adlı etkinlik düzenledi. Etkinliğin amacını açıklayan Sosyal  Sorumluluk ve Proje Birimi Sorumlusu Arş. Gör. Fatih Aksoy, "Projenin temel amacı, köy okullarına destek sağlamaktır. Bir diğer amacımız ise öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini artırmak. Köy  okullarının ihtiyacı olan materyalleri yardım etmek isteyen kişilerden toplayıp, buralara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu projemizin ilk uygulandığı köy okulu Gürgenli İlköğretim Okulu oldu. Birimdeki öğrenci arkadaşlarımın yardımıyla Gürgenli İlköğretim Okulumuzun ihtiyaç listesini belirledik. Gümüşhane  halkı ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki yardımseverlerle iletişime geçerek, belirlenen ihtiyaç listesinin tamamlanmasını sağladık. Projemizin ilk ayağını Gümüşhane,  Sinop, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun ve Rize illerinde yaşayan duyarlı insanlar sayesinde gerçekleştirdik. Bizler Gümüşhane Üniversitesi olarak bu yörenin insanlarına, özellikle de çocukların hayatına yer edinme sorumluluğu hissediyoruz. Çocuklar bu yörenin ve ülkenin geleceğidir. Ayrıca üniversite öğrencilerimize mesleki bilgi ve deneyim kazandırmanın yanında onları fedakâr, samimi, yardımsever ve sosyal sorumluluk bilincinde gençler olarak mezun etmek en önemli amaçlarımızdandır" ifadelerini kullandı.
Projenin daha da genişletilerek uygulanmaya devam edeceğini vurgulayan Aksoy, projede yer alan gönüllülere teşekkür etti. Birimdeki gönüllü öğrenciler, minik öğrencilerin hediyelerini vererek onlarla "Çocukların gözünde hayat" temalı resimler çizdiler. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Neslihan Araz tarafından doğa ile ilgili kısa bir bilgilendirmenin yapılmasının ardından ise etkinlik sona erdi.
İletişim Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk proje etkinliği ile ilgili düşüncelerini açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitemizin gözbebeği olduğunu dile getirdiği İletişim Fakültesi’nin her daim güzel ve anlamlı işlere imza attığını hatırlattı. Prof. Dr. Zeybek, “Dışarıya açılan penceremiz olan İletişim Fakültemiz yüzümüzü her daim güldürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizin adını Türkiye genelinde bir kez daha duyurarak bizi gururlandıran hocalarımız ve öğrencilerimiz, bu sefer de toplumsal faydadan yana bir tavır sergileyerek çok güzel bir projeye imza attılar. Üniversiteler elbette sadece bilim yuvası değildir, aynı zamanda bünyesindeki öğrencilerin eğitim ve kültürel yönlerden de kendilerini geliştirmelerine zemin hazırlayan kurumlardır. Bu düşünceden hareketle yola çıkan Sosyal  Sorumluluk ve Proje Birimimiz, ilimizin Gürgenli İlköğretim Okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için hayırsever kişilerle de bağlantı kurarak ilgili gereksinimleri karşıladı. Bu gelişme ile ilkokul öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra üniversite öğrencilerinin de topluma faydalı olma bilincinin gelişmesini sağlanmış oldu. Söz konusu etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğine olan inancımız tamdır. Böylesi anlamlı bir gelişmeye öncülük eden akademisyen ve öğrencilerimize katkılarından ve gösterdikleri sorumluluk bilincinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.