Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12 inci maddesi uyarınca Üniversitemizin çeşitli birimlerinde ilan edilen bazı kadrolar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yazılı olarak yaptırılması talebi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Merkezi Sınav Kurulunun 11/12/2018 tarihli ve 1 sayılı kararı ile uygun görülmüş olup son başvuru süresi 23 Ocak 2019 olarak belirlenmiştir.
İlgili Yönetmeliğin 11 inci maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, birimi, sayısı, son başvuru tarihi, başvuracak personelde aranan nitelikler, sınavlara ilişkin konu başlıkları ve yazılı sınava ilişkin diğer hususlar Üniversitemiz internet sitesinde yayımlanmıştır.
a-) Son başvuru tarihinin son günü itibari ile aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.
b-) Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olan olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.
c-)İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ile aday memur statüsünde bulunan personel başvuruda bulunamamaktadır.
ç-) Başvurular Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına kapalı zarf içinde ekte bulunan dilekçe ile 17-23 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
d-)Başvuru süresinin sona ermesine müteakip, yapılan başvuruların 24-28 Ocak 2019 tarihleri arasında Sınav Kurulu tarafından incelenerek, aranan şartları taşıyanlara ilişkin aday listelerinin 29 Ocak 2019 tarihinde Üniversitemiz internet sayfasında yayımlanacaktır.
e-) Aday listelerine ilişkin olarak 30 Ocak 2019-05 Şubat 2019 tarihleri arasında sınav kuruluna yapılacak olan itirazlar 6-19 Şubat 2019 tarihleri arasında karara bağlanacaktır.
Ekler: