Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne İki Ödül Birden

TRT tarafından bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda İletişim Fakültemiz “KEKELE TV” ile Sosyal Medya Projesi’nden 1’ncilik, “E-SPOR” ile Televizyon Programı Kategorisi’nden de 3’üncülük elde ederek, ilk kez 2 ödül birden kazandı. Fakültemiz ayrıca Televizyon Programı ve Sosyal Medya Projesi kategorilerinden de ilk ödüllerini kazandı. Fakültemiz, başarı grafiğindeki artışı bir kez daha göstermiş oldu.

İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan ve 9 uygulama biriminden oluşan Medya Merkezi tarafından üretilen Sosyal Medya Projesi Kategorisi’nde KEKELE TV” projesiyle 1’ncilik elde eden öğrencilerimiz Seda Fırın, Ecem Burcu Güzel, Mustafa Akıncı, Vehbi Demir, Serdar Aslan ve Özcan Kılıç oldu. Ödülü proje ekibi adına öğrencimiz Seda Fırın’a, Birol Güven takdim etti. Seda Fırın konuşmasında; “Türkiye’de yaklaşık 800 bine yakın kekemeliği olan insan var ve ben de onlardan biriyim” diyerek TRT’ye, proje danışmanına ve proje ekibine teşekkürlerini iletti.
       Sosyal Medya Projesi’nin akademik danışmanlığını Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez yaptı. Medya Merkezi Koordinatörü Gez konu hakkındaki görüşlerini, “Fakülte olarak uygulamaya ve üretmeye çok önem veriyoruz. İki yıl önce kendimize bir üretim ve yarışmalardan başarı hedefi koymuştuk. İki yılın sonunda bunun meyvelerini fazlasıyla almak bizim için büyük bir mutluluk. Uygulama faaliyetlerini yürüttüğümüz Medya Merkezi’nde öğrencilerimizin bu başarılarını görmek gurur verici. İki yıldır öğrencilerimiz iletişimin hemen her dalında ulusal ve uluslararası düzeyde ödüller kazandı. Başka bir deyişle kazanmadıkları ödül kalmadı. Onları ileride sektörde ya da akademide iyi yerlerde göreceğimizden şüphemiz yok. Her zaman dile getirmeye çalıştığım gibi bu başarı Fakültemizin, Medya Merkezimizin başarısıdır. Bu başarıları elde etmemizde bize destek olan Rektörümüze, dekanımıza, birim sorumlusu hocalarımıza ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde ifade etti.
           Televizyon Programı Kategorisinde ise “E-SPOR” projesiyle 3’üncülük elde eden öğrencilerimiz Efe Can Aktaşlı, Doğukan Akın, Mehmet Emin Yücel, Mert Mutlu ve Hasan İnce oldu. Ödülü proje ekibi adına Efe Can Aktaşlı’ya TRT Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Alcan takdim etti. Efe Can Aktaşlı konuşmasında jüri üyelerine, ekip arkadaşlarına, ailesine ve değer veren herkese teşekkürlerini iletti. Aktaşlı’nın projesinin akademik danışmanlığını Arş. Gör. Yasemin Güney yaptı. Alınan ödül hakkında değerlendirmede bulunan Arş. Gör. Güney, “Öğrencilerimizi kıymetli başarılarından ötürü tebrik ederim. Bu başarılarını, dâhil olmayı samimiyet ve içtenlikle arzuladıkları medya ve iletişim sektöründe de devam ettirebilmelerini temenni eder, fakültemiz öğrencilerine de ilham ve örneklik teşkil etmelerini dilerim” sözlerine yer verdi.
             İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz ise alınan ödüllerle ilgili olarak Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bu yıl 6’ıncı kez gerçekleştirdiği Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan ilk ödülleri almanın gururunu yaşıyoruz. Genç, dinamik ve istekli bir fakülteyiz. Bunu da yaptığımız işlere, ürettiğimiz projelere yansıtmayı başarıyoruz. Üniversitemizin ve şehrimizin adını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür yarışmaları öğrencilerimizin gelişimi için çok önemsiyoruz. Emeği geçen bütün öğrencilerimi ve akademik danışmanları kutluyorum. Ellerine emeklerine sağlık” açıklamasını yaptı.
          Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; İletişim Fakültesi’nin son günlerde üst üste kazandığı başarıların takdire şayan olduğunu, böylelikle gerek üniversitemizin gerekse de fakültemizin isminin ululsal ve uluslararası platformlarda hak ettiği ölçüde anılmasının gurur verici bir gelişme olduğuna vurgu yaptı.
TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na ilk kez katılım sağlayan ve alanında oldukça önemli olan bu yarışmada iki ödülle birlikte dönen öğrencilerin başarılarının dikkat çekici olduğunu dile getiren Rektörümüz şu açıklamalarda bulundu: Her fırsatta İletişim Fakültemizin başarılarının yüzümüzü güldürdüğünü, bizi mutlu ettiğini dile getiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleşen pek çok yarışmada İletişim Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri ismimizi her platformda duyurma başarısı gösterdi. Bu anlamda çok gururluyuz. Son olarak da TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda iki ödülle başarılarını taçlandırdılar. Alanında öncü olan bir yarışmada iki ödül birden alan fakültemiz öğrencilerini ve danışman hocalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Üniversiteler ve fakülteler, içindeki öğrenci ile birlikte akademik ve idari personeliyle can bulur. Elde edilen başarılar da bu can suyunu besleyerek, kurumun daha katma değerli hale dönüşmesine yardımcı olur. Pandemi ortamında gelen bu başarı, istenildiğinde her şeyin yapılabileceğini göstermesi bakımından da değerlidir. Üreten, araştıran, geliştiren, fırsatlar yaratarak yeni başarılara zemin hazırlayan akademik personelimizi ve öğrencilerimizi bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. ”