Hayvanseverler Kulübü Resim Ve Fotoğraf Yarışması Düzenledi

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Hayvanseverler Kulübü, sokak hayvanları ile ilgili toplumda farkındalığı arttırmak’ amacıyla, 10-24 Nisan 2019 tarihleri arasında Kelkit ilçesi sınırları dâhilinde, “Bir Sokak Hayvanının Yaşamı” temalı ilkokullar ve ortaokullar arasında resim yarışması ve liseler arasında da fotoğraf yarışması düzenledi.

Tüm sahipsiz sokak hayvanlarının da insanlar kadar yaşam hakkı olduğunu toplumla paylaşmak, Sokak Hayvanlarının güzelliğini, estetiğini ve duygularını ön plana çıkartmak amacıyla düzenlenen yarışmaya pek çok okuldan öğrenciler katılım gösterdi. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokuluna gönderilen resimler ve fotoğraflar seçici bir kurul tarafından değerlendirilip oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nde düzenlenen ödül töreninde, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Nuri Baltacı, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel, Kulüp Akademik Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Gür Mazlum ve kulüp öğrencileri tarafından, öğretmenleri eşliğinde kendilerine takdim edildi. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nuri Baltacı yapılan ödül töreninde, “Kelkit’te ilgi gören bu yarışmanın düzenlenmesi hususunda Hayvanseverler Kulübümüze destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve yönetimine, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Yücel ve yönetimine, Kulüp Akademik Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Gür Mazlum ve kulüp öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca ödüllerin tedarik edilmesi hususunda kulübümüze sponsor olarak, maddi destek sağlayan Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban ve Sultan Pestil & Köme İşletme Sahibi Abdulbaki Kara’ya sonsuz minnetlerimizi ve teşekkürlerimizi takdim etmeyi bir borç biliriz” dedi.

Yarışmada hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Konuşamadıkları ve istediklerini söyleyemedikleri için sokak hayvanları her geçen gün daha fazla zarar görmektedirler. Çevre, kültür ve hayvan hakları daha önceleri çok fazla gündemde olmayan konulardı. Ülkemizde giderek daha yoğun bir şekilde gündeme gelen konular arasında yer almaya başlandı. Burada düzenlenen yarışmanın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize hayvan sevgisini aşılması açısından önemli bir adım olarak görüyorum. Yarışmada dereceye giren sevgili çocuklarımızı ve gençlerimizi kutluyorum. Yarışmanın düzenlenmesine emeği geçen, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir Sokak Hayvanının Yaşamı” temalı resim yarışmasında dereceye giren; İlkokullar arası Şehit Osman Şahin İlkokulu 2/A sınıfından Minel Çoban birinci, Cumhuriyet İlkokulu 2/D sınıfından Kardelen Hilal Aydın ikinci ve Cumhuriyet İlkokulu 3/B sınıfından Kıvanç Yüksel üçüncü olarak ödülünü aldı. Ortaokullar Arası “Bir Sokak Hayvanının Yaşamı” Temalı Resim Yarışmasında 75. Yıl İMKB Ortaokulu 7/A sınıfından Belinay Kılıç birinci, 8/B sınıfından Meltem Akan ikinci ve 8/B sınıfından Nisanur Kayaoğlu üçüncü olarak ödülünü aldı. 75. Yıl İMKB Ortaokulu 7/B sınıfından Selim KILIÇ ile 6/A sınıfından Nisanur Eser’ e de yarışma mansiyon ödülü verildi. Liseler arası, Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 9/B sınıfından Sümeyye Çobanoğlu birinci, Abdülhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi 12/A sınıfından Hayrunnisa Şen ikinci ve Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 11/B sınıfından Fatma Kaya’da üçüncü olarak ödülünü aldı. Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 10/A sınıfından İlayda BATIR’a da yarışma mansiyon ödülü verildi.