II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Hazırlıkları Başlıyor

Üniversitemiz ev sahipliğinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ortaklığıyla II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre’si gerçekleştirilecek.
İlki 13-15 Mart 2019 tarihleri arasında Gümüşhane Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi işbirliğiyle Mersin’de düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin ikincisi olan II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi 7-9 Kasım 2019 tarihlerinde Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Kongreye bildiri özetleri 1 Eylül 2019 ile 11 Ekim 2019 tarihleri arasında gönderilecek. İki gün sürecek kongrede sunulan tebliğler Sempozyum Bildiriler Kitabı'nda yayınlanacak.
7-9 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek kongre hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin ilkini Kilis 7 Aralık Üniversitesi işbirliğiyle 13-15 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmiştik. İkincisini gerçekleştireceğimiz II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde Antropoloji, İlahiyat, Arkeoloji, Kamu Yönetimi, Coğrafya, Maliye, Hukuk, Dilbilimi, Muhasebe ve Finans, Edebiyat, Psikoloji, Eğitim Bilimleri, Sanat Tarihi, Ekonomi, Sosyoloji, Felsefe, Tarih, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları, Turizm, Güzel Sanatlar ve Uluslararası İlişkiler gibi geniş bir yelpazede birçok önemli konu başlıkları yer alacaktır. Kongrenin sosyal bilimler alanında çalışmakta olan akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirerek, disiplinler arası bilgi alışverişine imkân hazırlamasını ve sosyal bilimlerin farklı alanlarında çalışan katılımcıları buluşturarak, katılımcıların birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmaları için bir fırsat sağlayacaktır. Üniversitemiz ev sahipliğinde ikincisini düzenleyeceğimiz kongremizde Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi’nin işbirliğinde sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında yer alan problemleri tespit etmek, dile getirmek ve bu problemlere dair çeşitli çözüm yollarını oluşturmak, güncel gelişmeleri tartışmak adına çok kapsamlı bir etkinlik olacaktır. Sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında çalışan araştırmacılarımızı II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre’sine bekliyoruz. 7-9 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz kongremizde Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi başta olmak üzere destek sağlayan ve katkı gösteren tüm kurum ve kuruluşlarımıza şimdiden teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.
Özet bildiri yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan özet bildiriler, usbk2019@gmail.com adresine e-posta ile gönderilecektir. 7-9 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak kongre hakkında detaylı bilgiye http://usbk.gumushane.edu.tr/tr/ linkinden ulaşılabilir.