İletişim Fakültesi, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda İlk Üçte

2015 yılından beri düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması her yıl olduğu gibi bu yıl da sektörün deneyimli iletişimcileriyle gençleri bir araya getirmeye devam ediyor. Bu yıl yeni bir formatla seyirci karşısına çıkan yarışmanın heyecanı 5 gün boyunca devam edecek. TRT 2 kanalında yayımlanmaya başlayan yarışmanın ilk gününde, her kategorinin ilk 3 finalisti açıklandı. Televizyon Programı kategorisinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimiz Efe Can Aktaşlı, Mehmet Emin Yücel, Mert Mutlu, Doğukan Akın ve Hasan İnce, üniversitemiz İletişim Fakültesi Arş. Gör. Yasemin Güney danışmanlığında mezuniyet projesi kapsamında hazırlamış oldukları E-SPOR isimli televizyon programı ile ilk üçe kaldı. 20 Kasım’da TRT 2’de canlı yayınlanacak törende ödüller sahiplerini bulacak. Bu yıl salgın sebebiyle ödül töreni önceki yıllardan farklı olarak sanal stüdyoda gerçekleştirilecek.
       Projede görev alan öğrencileri ve danışman hocalarını kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ödül hakkında şunları söyledi:“Ülkemizin tek yayıncı kamu kuruluşu olan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, ulusal ve uluslararası politikalarımız doğrultusunda, eğitim, kültür ve sanat hayatına destek olmak amacıyla 2015 yılında ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nı başlatmıştı. Kurumsal bilgi ve tecrübe birikimini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaşmayı hedefleyen TRT, bu kapsamda düzenlemiş olduğu yarışmayı her yıl devam ettiriyor. Geleneksel hale gelen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na katılıp çeşitli ödüllerle bizleri gururlandıran İletişim Fakültemiz, bu yıl da bizlere büyük sevinçler yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor. Fakültemiz öğrencilerinin danışman hocaları eşliğinde hazırladıkları proje ödevleri ilk üç arasına girerek, bizleri sevindirdi. Üniversitemizin ve dolayısıyla da fakültemizin adını tekrardan kamuoyuna duyurdular. Dışarıya açılan yüzümüz ve gurur kaynağımız olan İletişim Fakültemizi bu anlamda bir kez daha kutluyorum. Başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, söz konusu başarı için emek veren danışman hocalarımıza da katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum.”