Kamuoyuna Duyuru

Anayasa Mahkemesinin, 2016 yılında ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin hazırladığı ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan 10 akademisyenin 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ceza almalarının ifade özgürlüğü ihlali olduğuna ilişkin kararına yönelik Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından bir mesaj yayımlandı.

Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin güvenliğini, milletimizin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak adına güvenlik güçlerimiz tarafından canla başla mücadele verilmektedir. Sözde ‘Barış Bildirisi’ gibi terör propagandası yapılacak düzeyde bir bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik Anayasa Mahkemesinin 'ifade özgürlüğü' olarak değerlendirmelerde bulunması, başta akademik camiamız olmak üzere tüm vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. 2015-2016 yılları arasında artan terör olaylarında hele ki Güneydoğudaki bazı il ve ilçelerimizde ‘Öz Yönetim’ olarak ilan eden terör örgütüne yönelik 800 civarında şehit verdik. Verilen bu mücadeleyi katliam olarak nitelendiren bildiriye imza atan akademisyenlerde başta terörden zarar görmüş şehit ve gazi yakınlarımız olmak üzere hepimizi derinden yaralamıştır. Söz konusu ülkemiz olunca yürütülecek hiçbir eylem, söz ve davranışın özgürlük kapsamında değerlendirilemeyeceği herkes tarafından bilinmelidir. Ülkemizin güvenliği aleyhine ve vatandaşlarımızın canı pahasına terör örgütlerine yönelik her türlü mücadelemiz devam edecektir. Gümüşhane Üniversitesi olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden ve toplumumuzu derinden yaralayan bu ve benzeri olayların karşısında olduğumuzu bildirir, konu hakkındaki hassasiyetimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”