KÜSİ Çalışmaları Devam Ediyor

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) faaliyetleri kapsamında İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve girişimci Süleyman Ergün ile üniversitemizde toplantı yapıldı. KÜSİ il temsilcisi Doç. Dr. İlhan Çelik ile Jeoloji Mühendisliği ve Maden Mühendisliği bölümlerinin akademisyenlerinin de katıldığı toplantıda, İkisu mevkiinde bulunan ve kısa süre sonra faaliyete geçmesi hedeflenen alandaki mermer vb. değerli yeraltı kaynaklarının potansiyeli hakkında görüşme gerçekleştirildi.
Çalışma sahasından getirilen örnekler incelenerek, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde nasıl bir yol haritası çizileceğiyle ilgili konuların masaya yatırıldığı toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar şu açıklamalarda bulundu: “İlimizin ve üniversitemizin prestijinin artması bizim gurur kaynağımız olacaktır. Çünkü biz burada yaşıyoruz ve çocuklarımız da burada yaşayacaklar. Özellikle üniversitemizin prestijinin artmasının, üniversite-sanayi işbirliği ile sağlanacağına inanıyoruz ve sayın rektörümüzün de konu ile ilgili hassasiyetlerini biliyoruz. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversitelerimizin daha nitelikli çalışmalar yapmalarının elzem olduğu yönündeki görüşlerini de önemsiyoruz. Bu bağlamda Gümüşhane Üniversitesi ile irtibatımız devam edecektir.”
Toplantıyla ilgili bilgi veren KÜSİ il temsilcisi Doç. Dr. İlhan Çelik ise, “Bütün Türkiye’de devam etmekte olan KÜSİ çalışmalarının ana hedeflerinden biri, akademisyen-sanayici/girişimci eşleştirmesi yaparak, üniversitelerin sanayinin sorunlarını çözmesine katkıda bulunmasını sağlamaktır. Bu kapsamda değerli misafirlerimizin üniversitemize gelerek, kendilerinin böyle bir talepte bulunması bizleri gelecek adına umutlandırdı. Mevzuat çerçevesinde üniversitemizin olanaklarının sanayicilerimizin taleplerine hizmet vermekte olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu bağlamda İl Genel Meclisi Başkanımıza ve ekibinin yapmış oldukları yatırım sonucunda iyi neticeler almalarını ve hem ilimize hem de ülkemize katma değerli ürünler kazandırmalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen söz konu işbirliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “İlimizde üniversite-sanayi işbirliği kapsamında önemli çalışmalara imza atılıyor. Bir ilde üniversitenin varlığının en önemli göstergelerinden birisi, onun dönüştürücü role sahip olmasıdır. Bizler üniversite olarak, ilimizdeki diğer tüm paydaşlarımızla özverili çalışmalara her zaman varız ve zaten bu çalışmaların da bizzat içerisinde yer alıyoruz. Bölgemizin kalkınmasında üniversite olarak her daim üzerimize düşen göreve hazırız. Bu anlamda KÜSİ’nin çalışmalarını yakından takip etmenin yanı sıra bu gelişmeleri çok da önemsiyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Mikroskobik ve mekanik testlerin yanı sıra sondaj ve işletmenin proje planlaması gibi fizibilite çalışmalarında da üniversitemiz akademisyenlerinin katkı sunmasının yararlı olacağı görüşünde hemfikir olunan toplantıda, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sahanın yerinde incelenmesi kararlaştırıldı.