Öğrencilere Laboratuvar Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik “Laboratuvarların Tanıtılması ve Deneysel Gösteri” adı altında bir etkinlik yapıldı.

Kuruluşundan bugüne kadar Milli Eğitime Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören gençlerin yaptığı projelere hem analizlerin yapılması hem de konunun detaylandırılması amacıyla destek olan üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı, İlköğretim çağındaki çocuklarımıza da bilimsel etkinlikler yapma kararı aldı. Bu sebeple de Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda düzenlenen etkinliğe Gümüşhane Bahçeşehir Koleji’nden öğrenciler katıldı. Etkinlikte öğrencilerle birlikte çeşitli deneyler yapıldı. Daha sonrasında öğrencilere gıdalar, mikroorganizmalar ve hijyen gibi konularda temel eğitimler verildi. Etkinlik sonunda katılan tüm öğrencilere hediyeleri ile birlikte teşekkür belgesi verildi.

Etkinliğe katılarak öğrencilerle sohbet eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın ilimize katkılarından söz etti. Rektörümüz konuşmasının devamında, “Gümüşhane Üniversitesi olarak her zaman ilimize katma değer verme amacında olduk. Bu nedenle de Merkezi Araştırma Laboratuvarımız yarınımız olan çocuklarımıza katkı sağlayabilmek, onlara küçük de olsa bir anı bırakabilmek amacıyla İlköğretim çağındaki çocuklarımıza da bilimsel etkinlikler yapma kararı aldı. Bu etkinliklerin ilkini ‘Laboratuvarların Tanıtılması ve Deneysel Gösteri’ adı altında Bahçeşehir Koleji öğrencileri ile gerçekleştirdi. Hocalarımız onlarla birlikte hem eğlenceli deneyler yaptılar hem de gıdalar, mikroorganizmalar ve hijyen gibi konularda sohbet ettiler. Uçsuz bucaksız hayal dünyaları olan çocuklarımızın mutluluklarını görmek ve neredeyse hepsinin gelecekte bilim adamı olma istekleri bizleri çok mutlu etti. Geleceğin bilim insanı olma yolunda belki ilk adımlarını burada attılar. Böylesi etkinlikler bizim için çok önemli çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi sevdirmeliyiz. Bu nedenle de okullarımızdan istek gelmeye devam ettiği sürece biz de Gümüşhane Üniversitesi olarak Merkezi Araştırma Laboratuvarı’mızda belli periyotlarla bu gibi program ve etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Başta Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürümüz Doç. Dr. Sevim B. Öztürk Sarıkaya’ya, Merkezi Araştırma Laboratuvarı çalışanlarımıza ve Gümüşhane Bahçeşehir Kolejimize teşekkür ediyorum” dileklerinde bulundu.