ÖSYM Başkanlığınca Sınav Öncesi Online Toplantı Gerçekleştirildi

14 Haziran 2020 Pazar günü yapılması planlanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ve sonrasında düzenlenecek diğer sınavlar öncesinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanlığınca bir toplantı gerçekleştirildi.

Online olarak düzenlenen toplantıya ÖSYM İl Sınav Koordinatörleri ve üniversite rektörleri katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de katılım gösterdiği toplantının başkanlığını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptı. Sınav öncesi yapılacak hazırlıklar ve sınavlarla ilgili genel değerlendirmelerin alındığı toplantının açılış konuşmasını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün gerçekleştirdi.

Toplantıda üniversite rektörlerine 5’er dakikalık süre verilerek, sınav öncesi yapılan çalışmalar ve genel görüşleri dinlendi. Gümüşhane Üniversitesi’nde de MSÜ sınavına 554 adayın gireceği bilgisini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi olarak, Milli Savunma Üniversitesi’nin üniversitemizde yapacağı sınav öncesinde 5 Haziran’da Koordinasyon Kurulu Toplantımızı ve 9 Haziran’da da Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarımızla toplantılarımızı gerçekleştirdik. Binalarımızla ilgili gerek sınav salonlarında ve sınıflardaki sıralar arasındaki mesafe gerekse de dezenfektan işlemlerini özenli bir şekilde tamamladık. Üniversite olarak yapılacak tüm sınavlara hazırız. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na tamamı kampüsümüz içerisinde 554 aday öğrenci katılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında (YKS) ise en fazla Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı için 3601, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına 2362, Yabancı Dil Testi sınava ise 69 aday girecektir. Şu ana kadar geçen süreçte herhangi bir sıkıntı yaşamadık. ÖSYM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Halis Aygün’e sürece katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Pazar günü yapılması planlanan adı geçen sınav başta olmak üzere üniversitemizde düzenlenecek diğer sınavlara girecek tüm öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum.”