Pembe Kimlik'e uluslararası film festivallerinden iki ödül birden

Üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen "Pembe Kimlik" isimli belgesel film, Uluslararası 5. Marmaris Kısa Film Festivali ve Uluslararası Erzincan Kısa Film Festivali’nden iki ödülle dönerek, önemli bir başarıya imza attı.

Yönetmenliğini İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek’in, Görüntü Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdurrahman Demir’in, danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in yaptığı film, ilk olarak 1’inci Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Anadolu Kültür Sanat Meclisi’nin katkılarıyla düzenlenen festivalin ödül törenine TBMM eski Başkanı ve T.C. eski Başbakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent gibi protokol üyelerinin yanı sıra tiyatro, dizi ve sinema camiasından Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Burak Tamdoğan, Asuman Dabak ve Adnan Erdoğan ile oyuncu yönetmeni Tümay Özokur, kültür sanat gazetecisi Canan Kaya, film yapımcısı Sebahattin Çetin, film yönetmeni Kamil Çetin ve senarist Pınar Bahar Aksakallı gibi isimler katıldı.

410 filmin başvurduğu festivalde, 24 film finale kalmayı başardı. Finale kalan 24 film arasından 5 film Ana Jüri değerlendirmesinin ardından ödüle layık görüldü. Üniversitemiz tarafından çekilen “Pembe Kimlik” isimli belgesel filmimiz “Jüri Özel Ödülü”nü kazandı.

Öte yandan “Pembe Kimlik” 15 - 20 Ekim 2019 tarihleri arasından düzenlenen Uluslararası 5. Marmaris Kısa Film Festivali’nde de önemli bir başarı elde etti. 111 ülkeden 3238 filmin başvurduğu festivalde, “Pembe Kimlik” Belgesel kategorisinde “En İyi Film Ödülü”nü kazandı.

Çekimleri Şanlıurfa’da gerçekleştirilen film, festival süresince sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü. Ödüller Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerine kavuştu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sanatçılar, yönetmenler ve çok sayıda sinemaseverin katıldığı ödül töreninde, ödül filmin yönetmeni Tolunay Tekmek’e takdim edildi.

Filmin Yönetmeni Tolunay Tekmek, “Çok güzel festival serüveni geçirdim. Birçok yönetmen arkadaşımla filmimiz hakkında güzel sohbetler ettik. Böyle prestijli bir festivalden ödülle ayrılmak çok güzel bir duygu. Beni bu festivalde ağırlayan Marmaris Film Festivali düzenleme kurulu başta olmak üzere festivalde çalışan herkese çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Filmin danışmanı Gümüşhane Film Atölyesi Kurucu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ise “Sinema camiasına 3-4 yıl gibi bir sürede Gümüşhane Üniversitesi’nin nitelikli işlere imza attığını göstermeyi başardık. Anadolu’da genç bir film atölyesi, ulusal ve uluslararası birçok film festivalinde elde ettiği başarılarla onbinlerce hatta, sosyal medya üzerinden bir milyonun üzerinden sinemasevere ulaşmayı başardı. Bu bizim için oldukça gurur verici. Bu ödüllerle birlikte ‘Pembe Kimlik’ belgesel filmimiz altıncı, GÜFA ise kurulduğu günden bu yana 27’inci ödülünü kazanmış oldu. Bu süreçte bizlere her zaman destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek ve İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Müge Yılmaz olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise son zamanlarda isminden sıkça söz ettiren GÜFA’nın kazandığı ödüllerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Toplumsal bir soruna dikkat çeken Pembe Kimlik belgesel filmi, bu yıl neredeyse gittiği tüm festivallerden ödül ile döndü. Bir öğrenci çalışması olan bu belgeselin bu denli başarı elde etmesinin ardında, sosyal bir gerçekliğe çektiği dikkat yatmakta. Bununla birlikte GÜFA’nın kuruluşundan bu yana elde ettiği başarı grafiği de her geçen gün daha ileriye taşınıyor. Üniversitemizin adını gittikleri her platformda başarı ile temsil eden GÜFA çalışmaları, bizi fazlasıyla gururlandırıyor. Ulusal ve uluslararası etkinliklerde üniversitemizin ve fakültemizin adının anons edilmesi, bizim için Anadolu’nun küçük bir kentinin yeni serpilen bir üniversitesinin ve fakültesinin amatör ruhla gerçekleştirdiği profesyonel işlerin başarısının dünyaya duyurulması oldukça önemli bir gelişme. Söz konusu başarıda imzası bulunan başta öğrencimiz ve danışmanı olan hocamız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.