Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Rektör Yardımcısı Oldu

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ferkan Sipahi, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince üniversitemiz Rektör Yardımcısı olarak atandı.
Prof. Dr. Ferkan Sipahi; Lisans programını 1989-1993 yılları arası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde bitirdi. 1993-1997 yılları arası KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda “Camiboğazı ve Sarıtaş Yaylaları arasındaki bölgenin petrografi ve maden yatakları açısından incelenmesi” adlı tez çalışmasıyla Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Prof. Dr. Sipahi, yine aynı ana bilim dalında 1998-2005 yılları arasında “Zigana Dağı (Torul-Gümüşhane) volkanitlerindeki hidrotermal ayrışmaların mineraloji ve jeokimyası” adlı çalışmasıyla da doktora eğitimini tamamladı. KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda 1995-1997 yılları arası Araştırma Görevlisi ve 2008 yılında KTÜ, Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği programında da Doktor Öğretim Üyesi oldu. 2008 yılında Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olan Sipahi, 2013 yılında Doçent ve 2018 yıllında da Profesörlük unvanını aldı. 2010 yılından itibaren üniversitemizde başarılı bir şekilde idari görevler üstlenen Prof. Dr. Ferkan Sipahi, 2017-2020 yılları arası üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevinin yanı sıra Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon üyeliği, Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü, ÜNİP Koordinatörlüğü ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı gibi görevleri de başarılı bir şekilde yürüttü.
Prof. Dr. Ferkan Sipahi’yi makamında ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yeni görevinde kendisine başarılar dileyerek, “Öncelikle yeni Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferkan Sipahi hanımefendiye hayırlı olsun demek isterim. Rektör Yardımcılığı görevini 3 yıl gibi bir süre devam ettiren Prof. Dr. Bahri Bayram hocamıza da hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Yeni Rektör Yardımcımız Sipahi, 3 yıl boyunca başarılı bir şekilde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünü ve yanı sıra pek çok idari görevi icra etti. Prof. Dr. Sipahi’nin tecrübesi ve üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getirmesinden dolayı söz konusu yeni görevinde de fazlasıyla başarılı olacağına inancım tamdır. Üniversitemiz Rektörlüğü bünyesinde gerçekleşen bu görev değişiminin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” şeklinde açıklamalarda bulundu.