Rektörümüz ’den 15 Temmuz Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz, 15 Temmuz'da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken mesajında, “Türk milleti ve onun iradesine kasteden, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde, şanlı milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen terör örgütü uzantılarının halen içimizde barındığını ve devletimizin büyük kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sayesinde bu uzantıların temizlendiğini görmekteyiz. Aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğratılmış olan bu hain darbe girişimini asla unutmayacağız. Bu ihaneti affetmeyen fedakâr milletimiz canı pahasına vatanına, bayrağına ve milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimini büyük bir kararlılıkla geri püskürtmüştür. Bizler de demokrasimizin emsal savunucuları olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız. Gümüşhane Üniversitesi olarak şehitlerimize karşı minnet borcumuzu ödemek için üzerimize düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmeye, bilimin ışığında durmadan, yorulmadan bir şeyler üretmeye, vatanına ve milli değerlerine bağlı gençlerimizle ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmeye devam etmekteyiz. Bu vesileyle de günün anlamını ve önemini belirtmek amaçlı alanında uzman akademisyenlerimizle birlikte düzenlenen ‘3’üncü yılında 15 Temmuz Darbe Girişimi’ adlı panelimize herkesi bekliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle ülkeye ihanet olarak kabul edilen her türlü darbe girişimini esefle kınıyorum. Bu vatan uğruna tarihimiz boyunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.