Rektörümüz Engelliler Haftasını Kutladı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Rektörümüz mesajında, “Ülkemizde engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ve konunun önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. İnsanlık tarihinin başlangıcından bugüne gelinceye dek toplumda engel durumunun yol açtığı sıkıntıları en aza indirebilmek, bunları paylaşabilmek, engelli diye tanımlanan insanlarımızı hayata daha rahat adapte edebilmek adına çeşitli çalışmalar ve etkinlikler yapılıyor. Engellilik, doğal yaşamın bir sonucu olarak tüm canlılarda bulunabilen bir niteliktir. Ama asla utanılası bir durum değildir. En büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu bir gerçektir. Engelli vatandaşlarımızın, gündelik hayatta yaşadıkları sorunların çözülerek, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesini sağlamada hepimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, eğitim konusunda engellilerin hayata dair beklenti ve hedeflerini yerine getirecek her türlü gelişmeyi sağlamakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Engellerin ortadan kaldırılması ve toplumun bu konuya daha duyarlı olması adına da eğitim alanında daha hassas olmak gerektiğine inanıyoruz. Hepimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize bu hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor. Bu düşünceden hareketle, Engelliler Haftası’nın ülkemizde engellilere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirmemize katkı sağlamasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize, ailelerine ve onlara gönülden destek veren herkese sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi.