Rektörümüz Öğretmenler Günü’nü kutladı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları dile getirdi: “24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren de bu önemli gün ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizler ‘bir harf öğretene kırk yıl kölelik yapmaya razı olan’ bir medeniyetin çocuklarıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan yükselişine kadar ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine canları pahasına da olsa tüm öğrencilerini vatanına ve milletine bağlı, donanımlı bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimizin bu emekleri asla ödenemez. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak, eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarımızda gösterdiğimiz gayreti aynı şekilde çağdaş, araştırmacı, çağın gerekliliklerini takip eden, yenilikçi gençlerimizi yetiştirme ümidiyle ülkemizin ve geleceğimizin teminatına katkı sunma çabası içerisindeyiz. İnanıyoruz ki bu gayretimiz asla karşılıksız kalmayacak ve gençlerimiz ülkemizin geleceğine ışık olacaklardır.

Bu vesileyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren üniversitemiz akademik camiası ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. Aynı zamanda 16 Haziran 2017 tarihinde Tunceli’nin Pülümür ilçesinde şehit olan Gümüşhaneli hemşerimiz Necmettin Yılmaz ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de saygı, rahmet ve şükranla anarım.”