Rektörümüz Yapılan Menfur Saldırıyı Kınadı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, geçtiğimiz gün yaşanan elim olay sonucu hayatını kaybeden Arş. Gör. Ceren Damar Şenel için yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:
“2 Ocak 2019 tarihinde eğitim camiamıza karşı çok üzücü bir saldırı haberiyle karşılaştık. Yaşanan saldırıda ne yazık ki Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel'i kaybettik. Böylesi bir olayla karşılaşmak hepimizi derinden üzmüştür. Tek amacının eğitim vermek ve bilgi üretmek olan akademisyenlerimizin karşılaştığı bu olay hiçbir şeyle açıklanamaz. Burada da gösteriliyor ki eğitim sadece okullarda değil, hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Bizler eğitimin sadece okullarda kitaplar okutularak değil, aynı zamanda okurken insani değerlerin erdemliğinin de öğretildiği kurumlar olarak öne çıkmalıyız. Sadece eğitim kurumlarımızda değil, Türkiye’nin dört bir köşesinde görevini yerine getiren doktor olsun, öğretmen olsun, asker olsun, gazeteci olsun bütün çalışanlarımıza yapılan her tür saldırı bizleri derinden üzmektedir. Toplum olarak böylesi olayların bir daha yaşanmaması için birlik olmalı ve çocuklarımızı şiddetten uzak tutmalıyız. Bu ortamı sağlamak için tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yapılan menfur saldırıda hayatını kaybeden araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiamıza sabır ve baş sağlığı diliyorum. Bizleri derinden üzen bu olayı şiddetle kınıyor, buna benzer kötü hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”