Rektörümüzden Işık Üniversitesi Rektörüne Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki üniversitemiz heyeti Gümüşhane Üniversitesi Kalkınma Vakfı kuruluşu çalışmaları kapsamında Işık Üniversitesi Rektörü ve Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof. Dr. Cemal İbiş’i makamında ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında yapılan ziyarette Rektörümüz, kurulacak vakfın amaçları hakkında bilgi vererek, “Bu tür faaliyetlerde en önemli şeyin samimiyet ve doğru iş olduğuna inanıyorum. Hayatta her yaptığımızın karşılığını ama erken ama geç mutlaka aldığımızı düşünüyorum. Biz de hem sizlerin 130 yılı aşkın vakıf tecrübenizden yararlanmak hem de önerilerinizi kurulacak vakfımız için bir kazanca dönüştürmek amacıyla sizleri ziyaret ediyoruz. Şimdiden vereceğiniz katkılar için teşekkür ederim. Ayrıca sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı da ifade etmek isterim.” dedi.

Aynı duygu ve düşünceleri kendisinin de taşıdığını belirten Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ise kendi üniversite vakfından örnek vererek, vakıf işlerinde maddi katkıların yanında mutlaka bir adanmışlık ruhu olması gerektiğini ve çıkılan yolculuğun ‘bire hâsıla bire fasıla’ sloganı ile sürdürülebilir bir yolculuk olmasını temenni ettiğini söyledi. Vakıf çalışmalarına destek olmanın yanında üniversitemizle her türlü bilimsel çalışma, araştırma ve organizasyon işbirliğine de hazır olduklarını ifade eden Prof. Dr. İbiş, Rektörümüzün davetinden büyük onur duyduğunu ve mutlaka icabet edeceğini belirtti. Söz konusu işbirliklerinin bir an önce başlatılmasına yönelik varılan mutabakatın ardından ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve Rektörümüz onuruna verilen akşam yemeğinin ardından sona erdi.