Rektörümüzün 19 Mayıs Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında, “Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde, tarihte emsali görülmemiş bir zaferle taçlandırdığımız bağımsızlık mücadelemizin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü 19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde tüm yokluklara rağmen iman, azim ve heyecanla bir arada olduğu önemli ve tarihi bir gündür. 100 yıl önce milletimizin yazdığı kurtuluş destanı bizler için daima bir övünç kaynağı olmuştur. Bugün ülkemizin karşı karşıya olduğu zorlukları yine aynı iman, azim ve milli şuurla bertaraf edip atalarımızın yaptığı gibi destanlar yazabiliriz. Bu yolda bize düşen geleceğimizin mimarı olacak yeni nesilleri yetiştirirken, istiklal mücadelemize temel teşkil eden vatanseverlik, birlik ve beraberlik ruhunu onlara aşılamak ve onlara atalarımızın bize gösterdiği şekilde yol gösterici olmaktır.

Bu birlik ve beraberlik ruhunu her zaman yaşatmak dileğiyle 100’üncü yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; üniversitemizin sevgili gençlerinin ve tüm Gümüşhane halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” sözlerine yer verdi.