Rektörümüzün 19 Mayıs Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında, şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde, tarihte emsali görülmemiş bir zaferle taçlandırdığımız bağımsızlık mücadelemizin 101’inci yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yaşamanın haklı gururu içerisindeyiz. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bir dönüm noktasıdır. Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayılan bu bağımsızlık ateşinin üzerinden 101 yıl geçmesine rağmen, Bayramımızı halen ilk günkü gibi büyük bir coşku, mutluluk ve kararlılıkla kutluyoruz. Milletimizin yazdığı kurtuluş destanı, bizler için daima bir gurur ve övünç kaynağı olacaktır. Bu kutlu günü gençlerimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onlara olan güven ve inancını dile getirmiştir. Yüce milletimiz ulusal ve uluslararası camiada bağımsızlık, özgürlük ve ilerlemeyi ilke edinerek, gençleriyle birlikte daima yürümeye devam edecektir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, milli mücadele şuuru ve azmini taşıyan bir ruhla kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklardır. İnanıyoruz ki gençlerimiz akıl ve bilimin yolunda Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da yükseltecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacaklardır. İlerleme ve kalkınma yolunda gençlerimize düşen bu önemli görevde Gümüşhane Üniversitesi olarak onların her zaman en büyük destekçisi ve yol göstericileri olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesine kanları ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”