Şiran Sağlık Hizmetleri MYO’da “Söyleyemediklerimizi Çizelim” Temalı Anneler Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Şiran Belediyesi Kültür salonunda, varlığımıza sebep olan kıymetli annelerimiz için “Söyleyemediklerimizi Çizelim” isimli etkinlik düzenlendi.
Anneler gününe özel Küratör İsmet Gündüz’ün desteği ile düzenlenen etkinliğe Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Belediye Başkanı Mutlu Özel, Yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Kemal Kurt, Şiranlı anneler ve okulumuz öğrencileri katıldı. Şiran halkının da davetli olduğu etkinlik kapsamında 20 metre karelik tual bez açılarak, annelerimize sevgilerimizin sanat yolu ile tuallere yansıtıldığı resimler yapıldı. Aynı zamanda anneler gününün bir gün değil, sonsuzluğu temsil etmesi adına Şiran ilçesine bağlı köylerde ve şehir merkezinde yapılmış olan çeşitli fotoğraf çekimleri kanvas tablolara işlenerek sergilendi. Etkinlik kapsamında, Mithat Paşa İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları, Dr. Öğr. Üyesi Sefa Erbaş tarafından yapılan “Bir Eğitimci Olarak Anne” temalı söyleşi, Arş. Gör. Dilara Bal tarafından yapılan keman dinletisinin yanı sıra, Şiranlı annemiz Selma Tuncer ve okulumuz öğrencisi Şerife Şimşek ile müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik, vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden şehit annesi ve eşlerine ödüller takdim edilerek program sona erdi.
Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Dün, bugün ve yarın en önemli varlıklarımızın başında gelecek olan annelerimiz için yapılan bu ‘Söyleyemediklerimizi Çizelim’ isimli etkinlik için öncelikle Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi kutluyorum. Annelerimize verilebilecek en sıra dışı hediyeyi verdiler. Etkinlik kapsamında şehit annelerimiz ve eşlerinin de bulunması bizler için çok sevindirici bir durum oldu. Etkinlikte emeği geçen katkı sunan Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik, idari personelimize ve tüm Şiran halkına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.