Sohta Sinan Vakfı’ndan 4 Bin Fidan Bağışı

Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından üniversitemiz kampüs alanına bağışlanan 4000 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fatih Sultan Mehmet’in komutanlarından ve İstanbul’un fethine iştirak ettiği söylenen Sohta Sinan adına kurulan vakıf tarafından üniversitemize 4000 fidan bağışlandı. Üniversitemiz kampüs alanı içerisinde Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile vakıf başkanı Zeki Balcıoğlu ve beraberindeki gönüllülerle birlikte gerçekleştirilen bir merasimle fidanlar toprakla buluşturuldu.

Gerçekleştirilen merasimde vakıf başkanı Zeki Balcıoğlu ve beraberindeki ekibe teşekkürlerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın yapmış olduğu bağışla, üniversitemiz kampüs alanı 4000 fidanla buluştu. Atalarımız ‘çocuk sevgisi gibidir, ağaç sevgisi’ der. Gerçekten de bugün baktığımızda dikilen her bir fidana çocuğumuz gibi baktığımızda, büyüyüp ağaç oluyor. Bugün itibariyle ülkemiz topraklarının resmi rakamlara göre % 27’si ormanlarla kaplıdır. Ama biz biliyoruz ki geçmişte Anadolu binlerce yıldır savaş, yerleşme ve göç alanı oldu. Burada da farklı amaçlarla ağaçlarımızı kesip yok ettik. İklim şartlarının uygun olduğu alanlarda kesilenlerin yerlerine yenisi tekrar büyüdü veya büyümeye devam ediyor. Tabi buradaki en önemli faktörlerden birkaçı da yağış ve toprak yapısıdır. Kampüs alanımızda da ciddi bir toprak ve altyapı sıkıntısı bulunmaktadır. Her yıl diktiğimiz fidanlar, toprağın verimsiz olmasından dolayı kurumaya başlıyor. Üniversite olarak bu altyapı sorunlarını düzeltmek için yoğun bir çalışma içerisinde bulunuyoruz. Toplum olarak ağaç konusu üzerinde dikkatle durmamız bir öneme sahiptir. Bu nedenle vakfımıza ve vakfımızın başkanı Zeki Balcıoğlu ile beraberindeki vakıf üyelerimize bu anlamlı bağışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Ağaç dikiminin ardından Vakıf üyelerini Rektörlük makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Vakıf Başkanı Zeki Balcıoğlu’na günün anlam ve önemini belirten bir hediye takdim etti.