Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2019 Tiflis başlıyor

Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis'de “International Scientific Researches Congress 2019 Tbilisi / Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2019 Tiflis” başlıklı bir kongre düzenleniyor.
25 - 27 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek kongrenin ana teması “Sosyal Bilimler’de Yeni Yaklaşımlar” olarak belirlendi. Kongrede ana tema kapsamında sosyal bilimler alanı ile ilgili pek çok konunun ele alınacağı sözel, sanal ve poster sunumlar ile sergi faaliyeti gibi çalışmalara yer verilecek. Kongrede sunulmak üzere gönderilen bildirilerin değerlendirme süreci hemen başlatılacak ve değerlendirme sonrasında "Kabul Mektubu" bildiri yazar(lar)ına iletilecek. Bildiri özetlerinin son gönderim tarihi 13 Mart 2019 olup, tam metinlerin son gönderim tarihi ise 25 Mayıs 2019 olarak açıklandı.
Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Sosyal bilimler, dünyanın ve yaşamın insani ve toplumsal yönlerini inceleyen bir akademik disiplindir. Çok geniş bir yelpazeye sahip olan bu alanda halen birçok çalışma gerçekleştirilmektedir. Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen bu kongrenin sosyal bilimler alanında çalışma yapan herkesin yakından ilgileneceği geniş katılımlı bir program olacağını ümit ediyoruz. Konularında uzman değerli bilim insanlarının sosyal bilimler ile ilgili fikirlerini, projelerini ve güncel bilgilerini paylaşma, tartışma fırsatı bulacağı kongrenin verimli ve yararlı olacağına inanıyoruz.  Kongrede sunulan bildirilerin bilimsel literatüre katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu bağlamda kongrenin önemi açıkça ortaya çıkıyor. Adı geçen etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, başarılı ve verimli bir etkinlik olmasını temenni ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Tiflis’te düzenlenecek olan kongre ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen katılımcılar, üniversitemizin http://isrcongress2019tbilisi.gumushane.edu.tr/tr/ adresinden ilgili bilgilere ulaşabilirler.