ÜNİDOKAP’ta Başkanlık Devri Gerçekleştirildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman başkanlığında gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak diğer üniversitelerin rektörlerinin de katıldığı devir teslim töreninde GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can dönem başkanlığı görevini Rektör Karaman’ın elinden aldı.
Rektör Karaman törende yaptığı konuşmada, ÜNİ-DOKAP 2020 yılı dönem başkanlığında yapmış olduğu bazı çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Dönem başkanlığını teslim alacak olan Giresun Üniversitesine ve değerli Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can hocama hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ise ÜNİ-DOKAP platformunun ülke ve bölge kalkınması adına çok önem verdiğini vurgulayarak, “Daha önce dönem başkanlığını başarıyla yürüten hocalarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de daha kuvvetli iş birlikleri yaparak güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı dönemini bir fırsat olarak görüyoruz. DOKAP ile iş birliği yaparak, Giresun Üniversitesi adına, bu dönemi başarılı projelerle tamamlamak arzusundayız” sözlerini kaydetti.
DOKAP Başkanı Hakan Gültekin de ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için bölge kurumlarının bir araya gelmesinin önemine değinerek, “Üniversiteler bölgenin gelişmesi için ciddi desteği olan kurumlardır ve üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. ÜNİ-DOKAP bu anlamda önemli bir birliktir” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Rektör Can ile Rektör Karaman arasında devir teslim protokolü imzalandı.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek online olarak gerçekleştirilen devir teslim töreni hakkında şunları söyledi: “ÜNİ-DOKAP, 15 üniversitenin tecrübe paylaşımı, alt yapı paylaşımı, gerektiğinde ortak hareket etme ve sorunların çözümünde bölgesel güç olma gibi birçok konuda faydalı olan ve gittikçe kurumsallaşan bir birlikteliktir. Dönem başkanlığını yürüttüğü sırada birçok değerli çalışmaya imza atan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte birçok çalışmaya imza atacağımıza inandığım GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’a da üstlendiği bu yeni görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”
Törene, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve üniversite temsilcileri katıldı.