Üniversitemiz İSG Eğitim Kurumu Oldu

Üniversitemizde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Kasım 2020 tarihinde alınan yetkiyle birlikte Aralık 2020 tarihi itibariyle “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi” kuruldu.

Üniversitemiz aldığı bu yetki ile Gümüşhane ili sınırları içerisinde bu alanda yetkili tek kurum oldu. Alınan yetki ile derhal hazırlıklara başlayan üniversitemiz, “Temel İş Güvenliği Eğitimi Kursu”nun açılması yönündeki çalışmalarını tamamladı. 2021 yılı 1’inci İSG Uzmanlık Sınavı öncesi verilmesi planlanan eğitime sadece Mühendis, Mimar, Fizikçi, Kimyager, Biyolog, Teknik Öğretmenler ve İş Sağlığı ve Güvenliği programı mezunlarının katılabildiği “Temel İSG Eğitim Kursu” online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. Gümüşhane ili özelinde eksikliği hissedilen ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Belgesi Sınavı öncesi eğitim için il dışındaki kurslara giden katılımcılara büyük bir katkı sağlayacak merkez için başvurular, en kısa sürede üniversitemiz web sayfası ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır.

Açılan merkez ve alınan yetki hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Temel İSG Eğitimi, çalışanlara genel iş güvenliği kurallarını ve kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek, alınacak tedbirler hakkında çalışanları bilinçlendirmek, daha güvenli bir iş ortamında çalışmayı hedeflemek amacıyla hazırlanan bir temel eğitimdir. Özellikle ülkemizde iş kazalarının yoğun bir şekilde görülmesi konunun önemini artırmaktadır. Burada en temel amaç, iş güvenliğinin bir kültür olarak aşılanması sürecinde, çalışanların bilgi düzeyini arttırmak ve pekiştirmek hedeflenmektedir. Eğitimde yapılan atılımlarla birlikte gerek kampüs içerisinde gerekse de ilimiz nezdinde her türlü ihtiyaca cevap veren üniversitemizden bir büyük katkı daha gerçekleşti. Üniversitemiz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ili sınırları içerisinde İSG Eğitim Kurumu Yetki Belgesi alan tek kurum oldu. Üniversitemizde 2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci alımına başlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümümüzde bulunan alanında yetkin ve tecrübeli akademisyenlerimiz tarafından bu alanda gerekli eğitimlerin başarılı bir şekilde verileceğine inanıyorum.  Özellikle eğitim alanında tecrübeli olan ekibimiz, İSG uzmanlığı eğitimine getirdiği akademik yaklaşımla başarı oranlarını yükseltecektir. Yetki belgesinin alınmasında yoğun gayretleri olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferkan Sipahi başta olmak üzere emeği geçen birim koordinatörümüz, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Genel Sekreterimiz ve personellerine çok teşekkür ediyoruz. Başvuru ve kayıtlarla ilgili gerekli bilgiler en kısa sürede üniversitemiz web sayfası ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır. Merkezin Gümüşhane’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katılımcılarımıza da başarı dileklerinde bulunuyorum.”