Üniversitemiz Öğrencisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Destek Aldı

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi ve Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesi (GÜFA) üyesi Hasan Erdoğmuş üniversitemiz bünyesinde bir ilke imza atarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgesel film desteği almaya hak kazandı. “Merkeb-i Mesai” isimli filmin çekimleri Bakanlık tarafından sadece sayılı sinemacılara verilen fon ile Mardin’de tamamlandı. Filmin görüntü yönetmenliğini GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten üstlendi.

Üniversitemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Hasan Erdoğmuş’un belgesel film projesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 628 proje arasından seçilerek, Belgesel Film Yapım Desteği almaya hak kazandı.

Erdoğmuş’un yönetmenliğini üstlendiği film Gümüşhane Üniversitesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli ilk filmi olma özelliği taşıyor. Erdoğmuş aynı zamanda 2016 yılında üniversitemizin ilk belgesel filmi olan “İsterdim” isimli filmi çekmiş ve üniversite tarihimizin ilk sinema ödülünü kazanmıştı.

Çekimleri Mardin’de gerçekleşen “Merkeb-i Mesai” adlı belgesel film üniversite bünyesinde ilk defa Bakanlık tarafından verilen destek ile tamamlanan belgesel film olma özelliği taşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sayılı sinemacıya verilen film fonu ile çekimleri on beş günde tamamlanan “Merkeb-i Mesai” adlı belgeselin görüntü yönetmenliğini GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten yaparken, filmin yönetmenliğini ise Hasan Erdoğmuş üstlendi. Filmde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Yücel ise yönetmen yardımcısı olarak görev aldı.

Konuyla ilgili duygularını ifade eden yönetmen Erdoğmuş, “Sayılı sinemacıların alabildiği Kültür ve Turizm Bakanlığı belgesel film desteğini alabilmek benim hayallerimden bir tanesiydi. 628 projenin arasından Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi olarak benim projemin seçilmiş olması çok gurur verici. Çekimleri Mardin’de gerçekleşen belgeseli tamamlamak, kendi adıma güzel bir deneyim oldu. Yaşadığım mutluluk ile birlikte sıradaki hayallerimi gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyorum. Bu süre zarfında yanımda olan ve beni destekleyen Gümüşhane Üniversitesi’ne ve hocalarıma çok teşekkür ederim.”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “İletişim Fakültemizin öğrenci ve hocalarının başarıları her daim göğsümüzü kabartıyor. Her geçen gün yeni başarı haberleri almak, en büyük mutluluk kaynağımız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği sınırlı sayıdaki desteğe layık görülmek gerçekten büyük onur. Öğrencimizi bu başarısından dolayı yürekten tebrik ediyorum. GÜFA Koordinatörü hocamız Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’i de ayrıca tebrik ediyorum. İletişim Fakültesi’nin pek çok platformda adının duyulmasındaki katkıları takdire şayandır. Fakültemizdeki güzel gelişmeleri mutlukla izliyoruz. Emek veren, katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum, öğrencilerimizin başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.”

“Merkeb-i Mesai” isimli filmin, 2020 yılında Gümüşhane Üniversitesi adına film festivallerinde yarışması öngörülüyor.