Üniversitemiz Sarıkamış Etkinliğine Katılıyor

Sarıkamış Harekâtı’nın 105’inci yıldönümü hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu:
2 Aralık 1914'te başlayıp, 15 Ocak 1915’e kadar Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerine karşı yapılan ve sonuçları itibariyle tarihimizin kahramanlık destanlarından olan Sarıkamış Harekâtı, 105 yıldır Türk Milleti’nin büyük bir acıyla kalbini sızlatmaktadır. Onlar hayatlarını hiçe sayarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için çok büyük mücadeleler verip, bize bu vatanı emanet olarak bıraktılar. Onları yılda bir kez de olsa rahmetle, minnetle anmak bizim elbette boynumuzun borcudur. 3-5 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘105. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’na Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de akademik, idari ve hizmetli personelimiz ile birlikte katılacağız. Bu ülkenin kolay kazanılmadığını, bugün sahip olduğumuz değerlerin, varlıkların şehit kanlarıyla kazanıldığının bütün vatandaşlarımıza, halkımıza anlatılması gerekiyor. Her zaman vatan için, bayrak için kendini feda eden evlatlarımız, bugün bile hiç tereddüt etmeden canlarını feda etmeye hazırdır. Bu vesileyle Sarıkamış’ta ve dünden bugüne yurdun her köşesinde vatan için canını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onları şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”