Üniversitemiz 14’üncü Kuruluş Yıl Dönümü ve 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, coşkulu bir şekilde kutlandı.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile Üniversitemiz akademik personelinin katılımıyla Rektörlük binası önündeki anıta çelenk konulmasıyla başlayan tören, Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti.
Törene Vali Vekili Gürkan Karaman, Belediye Başkan Vekili Ali Şişman, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Genel Komutanı Albay İsmail Gökcek, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Gümüşhane Üniversitesi tanıtım filminin gösterimiyle başlayan program, Gümüşhane Üniversitesi Halkoyunları gösterisiyle devam etti.
Halkoyunları gösterisinin ardından mezun öğrencilerimiz adına konuşma yapan ve 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Üniversitemiz birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatmanur Akgün yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Lise dönemimde karşıma çıkan Peygamber Efendimiz’in ‘Uyanık olunuz, şüphesiz dünya değersizdir. Dünyada olan mal, mülk de kıymetsizdir. Ancak Allah Teala’nın zikri ve O’na yaklaştıran şeylerle öğretici ve öğrenici olmak müstesnadır’ hadisi beni çok etkiledi. İlgili hadisin bende bıraktığı etkiyle bu dini hem öğrenip yaşama hem de ona en iyi şekilde hizmet edip onu yaşatma düşüncesiyle İlahiyat Fakültesi’ni tercih ettim. Şöyle geriye dönüp baktığımda eğitim-öğretimim süresince acı-tatlı birçok hatıra anımsıyorum. Arkadaşlarım ve ben burada yeni bir aile olup, çokça güzel anı biriktirdik ve hayat yolculuğumuza tecrübelerle dolu farklı bir hikâye kattık. Benim hikâyemi paylaşan, bana daima destek olup yanımda olan çok değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamlarında kendilerine hayırlı ve aydınlık bir yaşam diliyorum. Bilim yuvamız olan Gümüşhane Üniversitesi’nden ve ‘Altın Kalpli İnsanların Şehri’nden ayrılacak olmanın burukluğunu yaşarken, yeni bir hayata da ‘merhaba’ demenin sabırsızlığını yaşadığım şu günlerde, herkese her şeyin gönüllerince gerçekleşmesi temennisinde bulunmak isterim.”
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de duygusal bir ana şahitlik ettiklerini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:
“2020 yılı Mart ayından 2021 yılı sonbahar dönemine kadar yaklaşık 3 yarıyıl ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde maalesef eğitim-öğretim faaliyetlerimizi uzaktan eğitimle yapmak mecburiyetinde kalmıştık. Hamd olsun ki 2021 sonbaharında itibaren yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürebilme imkânı bulduk. Bugün itibariyle de 2021-2022 Eğitim öğretim yılının mezuniyet törenini gerçekleştirme fırsatına kavuştuk. Gümüşhane Üniversitesi, 2008 yılında kurulmuş ve ülkemizin en genç devlet üniversitelerinden bir tanesidir. 7 Fakülte 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 11 Koordinatörlük, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 1 tane de Lisansüstü Eğitim Enstitümüz var. Genç bir üniversite olmamız hasebiyle aslında kuruluş dönemi olan 2008-2012 dönemini kuruluş aşaması, 2012-2017 yılları arasını kurumsallaşma devresi, 2018-2022 yılları arasını rekabet dönemi ve 2022 yılını da yetkinlik dönemi olarak geçiren bir Üniversiteyiz. Üniversitemiz son üç yıl içerisinde dünya genelinde 30 bin üniversitenin yer aldığı ve farklı araştırma kuruluşları tarafından yapılan sıralamalarda yer bulmaktadır. Bu sıralamalarda Gümüşhane Üniversitesi olarak yüzde onluk dilim olan ilk 3 bin üniversite içinde yer alıyoruz.
2022 yılında yayımlanan SCImago Institutions Rankings tarafından yayımlanan raporda Üniversitemiz Türkiye’deki 140 üniversite içerisinden 70’inci sırada, dünyada aynı üniversite sıralamaları itibariyle de 756’ncı sırada yer alıyor. Zirvelerde yer alan ve zirveleri hedefleyen bir Üniversite olarak hem eğitim öğretim alanında hem araştırma geliştirme alanında hem de topluma katkı alanında hızla büyüyen bir Üniversiteyiz. Eğitim öğretim alanında 2017 yılı öncesinde 33 ön lisans programına 2017’den bugüne 24 ön lisans programı, aktif 19 lisans programına 13 lisans programı, 15 yüksek lisans programına 23 yüksek lisans programı, 4 doktora programına 9 doktora programı daha ekleyen Üniversitemiz gelişimini hızla sürdürüyor.
İlk dönem öncesinde eksikliklerimizden bir tanesi de uluslararasılaşmaydı. Salgın süreci üniversitelerin uluslararası ilişkilerini ve iş birliklerini derinden etkiledi. Gümüşhane Üniversitesi olarak uluslararası öğrenci sayımızı salgın sürecine rağmen arttırmaya devam ettik. 2017 yılında Üniversitemizin 4 ülkeden toplam 32 uluslararası öğrencisi vardı. Çok şükür bugün Afganistan’dan tutun Almanya’ya kadar, Çad’dan Somali’ye, Sudan’a, Yemen’e, Zambiya’ya kadar 32 ülkeden 377 öğrencimize ev sahipliği yapıyoruz.
Akademik yayın alanında 2016 yılında 140 SSCI yayınımız varken, 2021 yılı sonu itibariyle bu sayının 220’lerde ulaştığını görmekle beraber, bu alanda halen almamız gereken mesafeler olduğunu düşünüyoruz. Birimlerimiz Üniversitemizi katıldıkları projelerde, yarışmalarda başarılı bir şekilde temsil ediyor. Bunun dışında birimlerimiz eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttükleri alanlarla ilgili çok önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.
Biliyorum ki ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yer almaya devam eden Üniversitemizden aldığınız diplomalar ve eğitim öğretim faaliyetleri sonucunda öğrenim gördüğünüz alandan yüksek bir birikim ve yüksek bir donanımla mezun oluyorsunuz. Araştırmaya, öğrenmeye devam etmelisiniz. Öğrenim hayatınız boyunca gösterdiğiniz gayreti mezun olduktan sonra iş hayatınızda da göstermenizi sizlerden bekliyoruz. Öğrenim döneminizde gösterdiğiniz gayretin sonucunda bugün burada olduğunuz gibi iş hayatınızda sarf edeceğiniz gayret daha iyi yerlerde olmanıza imkân tanıyacak. Yaratıcı hiçbir emeği zayi etmiyor, mutlaka bir gün gösterdiğiniz gayretin, sarf ettiğiniz emeğin karşılığını alıyorsunuz. Sizlerden gayretlerinizin ve çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.
Sevgili gençler, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Biz sizleri bilgiyle Üniversitemizin misyonu ve vizyonu çerçevesinde güçlü bir donanımla mezun ediyoruz ve inanıyoruz ki sizlerin de Gümüşhane Üniversitemize bundan sonra katacağınız çok şey olacak.
Öğrencilerimizin hediyelerini her yıl Doğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Candan Fetvacı hanımefendi gönderiyor. Aydın Doğan beyefendinin şahsında Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Fetvacı’ya hem merkezdeki mezuniyet törenlerimizde hem de Kelkit ilçemizdeki mezuniyet törenlerimize her yıl destek oldukları için teşekkürü bir borç bilirim. Bu amaçla bugün 14. kuruluş yıldönümü mezuniyet törenimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, öğrencilerimizin mezuniyetlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Rektörümüzün konuşmasının ardından mezun öğrenciler adına dönem birincisi Fatmanur Akgün’ün mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve çeşitli ödüller takdim edildi. Düzenlenen program, uluslararası öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından mezun öğrenciler adına diploma yemini ve kep atma töreniyle sona erdi.
Tören sonrasında Üniversitemiz Rektörlük önünde düzenlenen “12. Bahar Şenlikleri” kapsamında sportif faaliyetlerde başarılı öğrencilerimize kupa ve tebrik belgeleri, akademik ve idari personelimize tebrik belgeleri Rektörümüz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Mezuniyet töreni hasebiyle Rektörlük binası önünden düzenlenen Kolpa konseriyle de etkinlikler sona erdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile Üniversitemiz akademik personelinin katılımıyla Rektörlük binası önündeki anıta çelenk konulmasıyla başlayan tören, Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti.
Törene Vali Vekili Gürkan Karaman, Belediye Başkan Vekili Ali Şişman, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Genel Komutanı Albay İsmail Gökcek, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Gümüşhane Üniversitesi tanıtım filminin gösterimiyle başlayan program, Gümüşhane Üniversitesi Halkoyunları gösterisiyle devam etti.
Halkoyunları gösterisinin ardından mezun öğrencilerimiz adına konuşma yapan ve 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Üniversitemiz birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatmanur Akgün yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Lise dönemimde karşıma çıkan Peygamber Efendimiz’in ‘Uyanık olunuz, şüphesiz dünya değersizdir. Dünyada olan mal, mülk de kıymetsizdir. Ancak Allah Teala’nın zikri ve O’na yaklaştıran şeylerle öğretici ve öğrenici olmak müstesnadır’ hadisi beni çok etkiledi. İlgili hadisin bende bıraktığı etkiyle bu dini hem öğrenip yaşama hem de ona en iyi şekilde hizmet edip onu yaşatma düşüncesiyle İlahiyat Fakültesi’ni tercih ettim. Şöyle geriye dönüp baktığımda eğitim-öğretimim süresince acı-tatlı birçok hatıra anımsıyorum. Arkadaşlarım ve ben burada yeni bir aile olup, çokça güzel anı biriktirdik ve hayat yolculuğumuza tecrübelerle dolu farklı bir hikâye kattık. Benim hikâyemi paylaşan, bana daima destek olup yanımda olan çok değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamlarında kendilerine hayırlı ve aydınlık bir yaşam diliyorum. Bilim yuvamız olan Gümüşhane Üniversitesi’nden ve ‘Altın Kalpli İnsanların Şehri’nden ayrılacak olmanın burukluğunu yaşarken, yeni bir hayata da ‘merhaba’ demenin sabırsızlığını yaşadığım şu günlerde, herkese her şeyin gönüllerince gerçekleşmesi temennisinde bulunmak isterim.”
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de duygusal bir ana şahitlik ettiklerini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:
“2020 yılı Mart ayından 2021 yılı sonbahar dönemine kadar yaklaşık 3 yarıyıl ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde maalesef eğitim-öğretim faaliyetlerimizi uzaktan eğitimle yapmak mecburiyetinde kalmıştık. Hamd olsun ki 2021 sonbaharında itibaren yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürebilme imkânı bulduk. Bugün itibariyle de 2021-2022 Eğitim öğretim yılının mezuniyet törenini gerçekleştirme fırsatına kavuştuk. Gümüşhane Üniversitesi, 2008 yılında kurulmuş ve ülkemizin en genç devlet üniversitelerinden bir tanesidir. 7 Fakülte 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 11 Koordinatörlük, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 1 tane de Lisansüstü Eğitim Enstitümüz var. Genç bir üniversite olmamız hasebiyle aslında kuruluş dönemi olan 2008-2012 dönemini kuruluş aşaması, 2012-2017 yılları arasını kurumsallaşma devresi, 2018-2022 yılları arasını rekabet dönemi ve 2022 yılını da yetkinlik dönemi olarak geçiren bir Üniversiteyiz. Üniversitemiz son üç yıl içerisinde dünya genelinde 30 bin üniversitenin yer aldığı ve farklı araştırma kuruluşları tarafından yapılan sıralamalarda yer bulmaktadır. Bu sıralamalarda Gümüşhane Üniversitesi olarak yüzde onluk dilim olan ilk 3 bin üniversite içinde yer alıyoruz.
2022 yılında yayımlanan SCImago Institutions Rankings tarafından yayımlanan raporda Üniversitemiz Türkiye’deki 140 üniversite içerisinden 70’inci sırada, dünyada aynı üniversite sıralamaları itibariyle de 756’ncı sırada yer alıyor. Zirvelerde yer alan ve zirveleri hedefleyen bir Üniversite olarak hem eğitim öğretim alanında hem araştırma geliştirme alanında hem de topluma katkı alanında hızla büyüyen bir Üniversiteyiz. Eğitim öğretim alanında 2017 yılı öncesinde 33 ön lisans programına 2017’den bugüne 24 ön lisans programı, aktif 19 lisans programına 13 lisans programı, 15 yüksek lisans programına 23 yüksek lisans programı, 4 doktora programına 9 doktora programı daha ekleyen Üniversitemiz gelişimini hızla sürdürüyor.
İlk dönem öncesinde eksikliklerimizden bir tanesi de uluslararasılaşmaydı. Salgın süreci üniversitelerin uluslararası ilişkilerini ve iş birliklerini derinden etkiledi. Gümüşhane Üniversitesi olarak uluslararası öğrenci sayımızı salgın sürecine rağmen arttırmaya devam ettik. 2017 yılında Üniversitemizin 4 ülkeden toplam 32 uluslararası öğrencisi vardı. Çok şükür bugün Afganistan’dan tutun Almanya’ya kadar, Çad’dan Somali’ye, Sudan’a, Yemen’e, Zambiya’ya kadar 32 ülkeden 377 öğrencimize ev sahipliği yapıyoruz.
Akademik yayın alanında 2016 yılında 140 SSCI yayınımız varken, 2021 yılı sonu itibariyle bu sayının 220’lerde ulaştığını görmekle beraber, bu alanda halen almamız gereken mesafeler olduğunu düşünüyoruz. Birimlerimiz Üniversitemizi katıldıkları projelerde, yarışmalarda başarılı bir şekilde temsil ediyor. Bunun dışında birimlerimiz eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttükleri alanlarla ilgili çok önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.
Biliyorum ki ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yer almaya devam eden Üniversitemizden aldığınız diplomalar ve eğitim öğretim faaliyetleri sonucunda öğrenim gördüğünüz alandan yüksek bir birikim ve yüksek bir donanımla mezun oluyorsunuz. Araştırmaya, öğrenmeye devam etmelisiniz. Öğrenim hayatınız boyunca gösterdiğiniz gayreti mezun olduktan sonra iş hayatınızda da göstermenizi sizlerden bekliyoruz. Öğrenim döneminizde gösterdiğiniz gayretin sonucunda bugün burada olduğunuz gibi iş hayatınızda sarf edeceğiniz gayret daha iyi yerlerde olmanıza imkân tanıyacak. Yaratıcı hiçbir emeği zayi etmiyor, mutlaka bir gün gösterdiğiniz gayretin, sarf ettiğiniz emeğin karşılığını alıyorsunuz. Sizlerden gayretlerinizin ve çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.
Sevgili gençler, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Biz sizleri bilgiyle Üniversitemizin misyonu ve vizyonu çerçevesinde güçlü bir donanımla mezun ediyoruz ve inanıyoruz ki sizlerin de Gümüşhane Üniversitemize bundan sonra katacağınız çok şey olacak.
Öğrencilerimizin hediyelerini her yıl Doğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Candan Fetvacı hanımefendi gönderiyor. Aydın Doğan beyefendinin şahsında Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Fetvacı’ya hem merkezdeki mezuniyet törenlerimizde hem de Kelkit ilçemizdeki mezuniyet törenlerimize her yıl destek oldukları için teşekkürü bir borç bilirim. Bu amaçla bugün 14. kuruluş yıldönümü mezuniyet törenimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, öğrencilerimizin mezuniyetlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Rektörümüzün konuşmasının ardından mezun öğrenciler adına dönem birincisi Fatmanur Akgün’ün mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve çeşitli ödüller takdim edildi. Düzenlenen program, uluslararası öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından mezun öğrenciler adına diploma yemini ve kep atma töreniyle sona erdi.
Tören sonrasında Üniversitemiz Rektörlük önünde düzenlenen “12. Bahar Şenlikleri” kapsamında sportif faaliyetlerde başarılı öğrencilerimize kupa ve tebrik belgeleri, akademik ve idari personelimize tebrik belgeleri Rektörümüz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Mezuniyet töreni hasebiyle Rektörlük binası önünden düzenlenen Kolpa konseriyle de etkinlikler sona erdi.
- Gösterim 8712
- Toplam 9