30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıldönümünde bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:
“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan bu büyük zafer, ülkemizin kaderini değiştiren bir dönüm noktasıdır. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakârlık ve kahramanlıkları sayesinde elde edilen bu zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğidir. Ecdadımızın bizlere emanet olarak bıraktığı bu toprakları dün olduğu gibi bugün de aynı gayret ve inançla korumaya devam etmeli, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu tarihi başarının getirdiği güç ve ilhamla, ülkemizin her alanda kalkınması ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”