Ahşap Evler Deprem Bölgesinde

Depremzedelerin barınma sorununa katkı sağlaması için Gümüşhaneli vatandaşlar ve Üniversitemiz akademisyenleri tarafından üretilen 20 ahşap prefabrik ev Adıyaman’a götürüldü.

Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından depremzedelerin barınma sorununa katkıda bulunmak amacıyla üretilen 20 ahşap ev, Adıyaman’da montajlanmaya başlandı. Toplam 7 parçadan oluşan evlerin yanında 5 adet banyo ve 5 adet tuvalet bulunuyor. Demonte haldeki evlerin tırlara yüklenmesinde Üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrenciler de canla başla yardımcı oldular.

Adıyaman’da montajlanacak evler ilk etapta Sağlık Bakanlığı tarafından depremzede diyaliz hastalarının barınması ve bakımı için kullanılacak. Ahşap evleri deprem bölgesinde gören depremzede vatandaşlar, katkıda bulunanlara teşekkür ettiler.

Anlamlı projenin başarılı bir şekilde yerine getirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizin Gümüşhaneli vatandaşlarımızla dayanışma halinde ürettikleri ahşap evlerin sağ salim bir şekilde deprem bölgesine ulaştığı bilgisini aldık. Ahşap evler bölgede bulunan hastaların hizmetine sunulacak. Ülkemizin depremden dolayı geçirdiği bu zor günlerinde Üniversitemiz ile Gümüşhaneli vatandaşlarımızın birlikte çalışıp gayret göstererek, emek verdiği ahşap evlerin anlamı bizler için çok farklıdır. Evlerin yapımında katkıda bulunan, emek veren ve destek çıkan herkesten Allah razı olsun. Özellikle deprem yardımlarının başladığı ilk günden bu yana her türlü yardıma koşan uluslararası öğrencilerimiz bizlerin gönüllerini fethetmiştir. Onlara da şükran borçluyuz” şeklinde açıklamalarda bulundu.