Alperen Berber Avrupa Şampiyonu

Sırbistan’da düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Grekoromen Güreş Milli Takımı’nda Grekoromen stil 82 kilogram kategorisinde ülkemizi temsil eden Milli Sporcu öğrencimiz Alperen Berber, Avrupa Şampiyonu oldu.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencimiz Alperen Berber, Azerbaycanlı rakibi İsmail Rzayev’i 8-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Alperen Berberin Sırbistanda düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen stil 82 kilogram kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmasından büyük gurur duyduğunu belirtti. Rektörümüz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrencimiz Alperen Berberin gösterdiği üstün performans ve elde ettiği başarı, Üniversitemizin ve ülkemizin spor alanındaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha önce Şubat ayında Romanyanın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Alperenin, şimdi de Sırbistanda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Avrupa Şampiyonu olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu başarıların arkasında disiplinli çalışmanın, azmin ve kararlılığın olduğunu vurgulamak isterim. Alperen’in başarısında emeği geçen ailesini ve hocalarını tebrik ediyor, kendisine gelecekteki müsabakalarda da üstün başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.