BESYO Özel Yetenek Sınavları Başladı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı alınacak öğrenciler için Özel Yetenek Sınavları başladı.
      Üniversitemiz Gümüşhanevi Kampüsü açık futbol sahasında düzenlenen 60 metre yetenek testi bu yıl salgın kurallarına uygun bir şekilde düzenleniyor. Sınav randevu şeklinde gerçekleştirilerek öğrencilere kolaylık sağlandı. 26 Ağustos 2021 Perşembe gününe kadar devam edecek Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü için yapılan Özel Yetenek Sınavı’na 162 erkek ve 54 kız aday öğrenci başvurdu. Öz geçmiş ve TYT puanıyla başvuruların kabul edildiği Antrenörlük bölümüne de 1100 başvuru yapıldı. Spor Yöneticiliği programına ise sadece Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihiyle öğrenci alımı yapılacak.
     Aday öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemizi tercih edip özel yetenek sınavlara gelen tüm aday öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin kıyasıya bir mücadele içerisine girdikleri bu sınavlarda herhangi bir hak kaybına uğramamaları için büyük bir özen gösteriliyor. Elektronik ölçümlerin yapıldığı sınavda öğrencilerimizin herhangi bir zorluk yaşamamaları adına kendilerine randevu verildi. Tabi başka illerdeki sınavlarıyla da çakışması durumunda dilekçeyle birlikte bu öğrencilerimize de öncelik tanınıyor. Yüksekokulumuzun sunduğu olanaklar ve öğretim elemanlarımızın yönlendirmesiyle öğrencilerimizin ileride iyi birer beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak birçok başarıya imza atacağına inanıyorum. Bu vesileyle de aday öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.