“Çocuk Gelişimciler” Günü Kutlandı

“Çocuk Gelişimciler” günü kapsamında Üniversitemiz Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından “Çocuk Gelişimciler Günü Programı” düzenlendi.

Gerçekleştirilen programda Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi, tiyatro gösterisi, dans gösterisi ve çeşitli etkinlikler yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Birgül Tuncay; “Bir çocuğun anne karnından yetişkin bir birey oluncaya kadar yaşadığı büyüme ve gelişme süreci inanılmaz ve mucizevi bir süreçtir. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinde görev alan mesleklerden biri de çocuk gelişimcilerdir. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı olarak, çocuğun gelişimi için gerekli olacak bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş aralığındaki çocuklara kazandırılacağı hakkında bilgi veren, erken çocukluk dönemindeki çocuğun fiziksel, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal tüm gelişimlerini destekleyen, çocuk gelişimi ve eğitimi konularında plan yapan, uygulayan, sanat etkinlikleri yapan, drama eğitimi veren, müzik çalışmaları yapan ve çocukları tanıma tekniklerini uygulayan, insan ilişkilerine önem veren ve empatiyi öne çıkaran, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve bu çocukların diğer çocuklarla eğitimlerinde onların ortama ve okula uyumlarına yardımcı olan, çocuklarla iletişim konularında gerekli bilgi ve beceriye sahip öğrencileri yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Çocuk yetiştirmenin sadece büyütmekten ibaret olmadığını savunan ve çocuk gelişimi alanında kendini geliştirmeye çalışan tüm çocuk gelişimcilerin ve öğrencilerimizin Çocuk Gelişimciler günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. Program, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök’ün programın hazırlanmasında emeği geçen öğrencilere teşekkür etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Her çocuk özel ve her çocuk güzeldir. Kötü çocuk diye bir şey yoktur. Aksine doğru yetiştirilmemiş, toplumdan uzak çocuk vardır. Etkinliğin açılış konuşmasında da söylendiği gibi çocuk yetiştirmek sadece büyütmekten ibaret değildir. Onun ailesine, çevresine, topluma saygılı ve çalışkan bir birey olarak yetiştirilmesidir, aslolan. Mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programları ile çağın gereksinimlerine cevap verebilen meslek yüksekokulumuz, insan haklarına saygılı ve çalışkan bireyler yetiştirilmesinde etkin rol almaktır. Bu amaçla da günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin Çocuk Gelişimciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”