Dr. Enes Başak Öğrencilerle Buluştu

2022 yılının ilk çevrim içi söyleşisi Üniversitemiz Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şiran Sağlıklı Yaşam Kulübü üyeleri aracılığıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz öğrencilerinden Seval Arat’ın moderatör olarak eşlik ettiği “Biz soruyoruz, Dr. Enes Başak Cevaplıyor” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilen çevrim içi söyleşi programına aile ve acil hekimliği yapmakta olan Dr. Enes Başak konuk oldu. Programda Dr. Başak’ın bireysel olarak yürütmüş olduğu gönüllülük projeleri, modern tıp ile alternatif tıp arasındaki farklar, COVID-19 salgınına dair konular ele alındı. Aynı zamanda Dr. Enes Başak’ın yazmış olduğu kitaplar ve kitaplarının içeriğine yönelik sorulan sorulara cevap verildi. Öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Dr. Başak, okul yönetimine ve Sağlıklı Yaşam Kulübü’ne teşekkür etti. Program sonunda, moderatör Seval Arat, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Şiran SHMYO Müdürü Doç. Dr. Kemal Kurt olmak üzere Sağlıklı Yaşam Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Fevziye Bekar ve etkinliğin gerçekleşmesi noktasında katkı sağlayan öğrenciler Veysi Kudat, Mesut Ünal, Onur Bülbül, Muhammed Azat Ergin ve Nurullah Alkan’a teşekkür etti.

Gerçekleştirilen etkinliğe dair Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Küresel çapta büyük etkilerini görmekte olduğumuz ve maalesef ki ülkemizde de etkili olan COVİD-19 salgınının etkisi hâlâ devam ettirmektedir. Salgının başladığı ilk günden bu yana canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükran borçluyuz. Ailelerinden, hayatlarından feragat ederek büyük bir gönüllülük örneği sergiliyorlar. Programa konuk olan ve aynı zamanda özverili çalışmaları sebebiyle 2016 yılında ‘yılın doktoru’ olarak seçilen Dr. Enes Başak da bunlardan bir tanesidir. Bilindiği üzere salgına karşı modern tıp yöntemlerinin yanında birçok alternatif tedaviler de ortaya çıkmıştır. Tabi bu tedavi yöntemleri bazen istenmedik sonuçlar da doğurabiliyor. Bu sebeple de uzman doktorumuz tarafından ilgili konuya ilişkin detayların ele alındığı söyleşi programının içeriğinde bu ve buna benzer önemli bilgiler aktarıldı. Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şiran Sağlıklı Yaşam Kulübü öğrencilerimiz, danışman hocaları ve konuk katılımcıları vesilesiyle böylesi önemli bir konuya değindiler. Bundan dolayı da öğrencilerimizi ve hocalarını kutluyor, herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.”