Gümüşhane Üniversitesi Coğrafya Bölümü Projeleri TEKNOFEST Finallerinde

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından hazırlanan 2 proje TEKNOFEST 2024’de finalist oldu.

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Fatih Işık ve Dr. Öğr. Üyesi Selim Eraslan’ın yaptığı iki proje 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan yarışmada “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması” kategorisinde finalist oldu.

Projelerin ilkinde proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Işık tarafından yönlendirilen INNOVA adlı takım Afet Yönetimi Teknolojileri kategorisinde hazırladıkları “Doğal Afetlerde Yaşamsal Yardım Noktalarını Bulmak için Ne Nerede” adlı proje oldu. Öğrencilerimizden Hasan Buğra Gül, Sara Saçan ve Serdar İşler projede yer aldı.

2’nci Projede ise; “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” kategorisinde Dr. Öğr. Üyesi Selim Eraslan danışmanlığında “Engelleri Aşanlar” adlı takım ile öğrencilerimizden Oktay Kodalak, Rabia, Kanyılmaz, Ali Ganigülü tarafından hazırlanan “Engelli Bireyler İçin Uygun Güzergâhların Tespiti: Engelleri Aşanlar” adlı proje yer aldı.

Her iki proje başarılı bulunarak Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024’te finalist oldu.

Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı başarılarından dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Öğrencilerimizin ve danışman öğretim elemanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde hazırlanan 2 projenin TEKNOFEST 2024’de finalist olması bizleri heyecanlandırdı. Finale kalan 2 proje Üniversitemizin gelecekteki projeleri için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur. Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları ‘Doğal Afetlerde Yaşamsal Yardım Noktalarını Bulmak için Ne Nerede’ ve ‘Engelli Bireyler İçin Uygun Güzergâhların Tespiti: Engelleri Aşanlar’ adlı projeleri, yalnızca teknik bilgi ve becerinin değil, aynı zamanda toplumsal duyarlılığın da birer yansımasıdır. Bu projeler, afet yönetimi ve engelli bireyler için geliştirilen çözümler ile önemli sosyal katkılar sağlayacak ve toplumsal sorunlara yönelik yenilikçi yaklaşımlar sunacaktır. Öğrencilerimizi ve değerli öğretim üyelerimizi bu büyük başarılarından dolayı içtenlikle tebrik ediyorum.”