Gümüşhane Üniversitesi Elektrikli Araç Projesi Finalist Oldu

Üniversitemiz Eko-maraton Kulübü tarafından geliştirilen elektrikli araç projesi TEKNOFEST 2024’te finalist oldu.
Eko-maraton Kulübü tarafından geliştirilen araç TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenecek “Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar Yarışması”nda finalist olarak katılmaya hak kazandı.

Üniversitemiz Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Şahin Soydaş’ın danışmanlığını üstlendiği söz konusu elektrikli araç projesi, minimum enerji tüketimi ve ivmelenme performansı gibi kriterlere odaklanılarak tasarlanıp geliştirildi. Eko-maraton Kulübü öğrencileri tarafından yürütülen proje bu alanlardaki başarısıyla finalist olmaya hak kazandı. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar Yarışması, 12-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK Kocaeli Gebze Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Alternatif ve temiz enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ederek, otomotiv sektöründe teknik ve mesleki deneyim kazandırmak, öğrencilere takım çalışması becerileri kazandırmak ve ülkedeki elektrikli araç gelişimine yönelik insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan yarışmaya katılan ekip, etkinlikte Üniversitemizi temsil edecek.
Bu önemli başarının Gümüşhane Üniversitesi’nin yenilikçi ve sürdürülebilir teknoloji geliştirme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek söz konusu başarıya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından geliştirilen elektrikli araç projesinin TEKNOFEST 2024’te finalist olarak yer alması, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın liderliğinde sergilediği özveri ve yenilikçi yaklaşım, Üniversitemizin teknoloji ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Elektrikli araç teknolojisindeki bu başarılı çalışmanın, öğrencilerimize değerli deneyimler kazandırmasını ve ülkemizdeki elektrikli araç gelişimine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Ekip üyelerimize, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar Yarışması’nda başarılar diliyor, bu önemli etkinlikte Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.”