İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu Başladı

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan İSG\1 2022 Mayıs Dönemi C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu için ön kayıt ve başvurular başladı. Mühendis, mimar, fizikçi, kimyager, biyolog, teknik öğretmenler ve iş sağlığı ve güvenliği ön lisans programı mezunlarının başvuracağı eğitimin tamamı uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
      İSG Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:“İSG\1 2022 Mayıs dönemi C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu başvurulara Üniversitemiz tarafından başlatıldı. Uzaktan eğitimin %90’lık kısmı eş zamansız olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir, %10’luk kısmı eşzamanlı (senkron) olarak; bildirilen tarih ve saatlerde internet üzerinden canlı gerçekleştirilecektir. Toplamda 220 saatlik temel eğitimi başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından düzenlenecek uzmanlık sınavına girmeye hak kazanacak. Yılda iki kez düzenlenen ve 50 sorunun sorulduğu İSG sınavında, 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri başarı puanını elde edenler ÇSGB (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) tarafından düzenlenen C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikasını alarak İş Güvenliği Uzmanı unvanına sahip olur.”
      İş sağlığı ve güvenliğinin; çalışanlar, işverenler ve tüm toplum için hayati öneme sahip olduğundan söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek gerçekleştirilecek kurs hakkında şu açıklamalarda bulundu:“Sağlıklı bir ortamda yaşamak ve çalışmak, güven içinde olduğumuzu hissetmek ve bunun için gerekli şartların sağlanması en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Dünyada iş kazalarının birçoğu işçilerin eğitimsiz olması ve dikkatli çalışmaması ile işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almamasından kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda da iş sağlığı ve güvenliği, dünyada en önemli konular arasında yer almaktadır. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması temel bir görevdir. Bunun gibi uygulamaların takibi de bu alanda eğitim görmüş iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından yapılmaktadır. İSG kursu eğitimi alıp ÖSYM tarafından düzenlenen uzmanlık sınavında başarılı olanlar C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışma hayatına başlayabilirler. Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilecek kursun amacı da buradan gelmektedir. Bu amaçla da gerçekleştirilecek kursa katılacak tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum.”
      C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu başvuru tarihleri ve ön kayıt için gerekli bilgilere Üniversitemiz web sayfası üzerinden ve aşağıdaki linkten ulaşmak mümkündür: