İSG Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından alt kurul zorunluluğu bulunmayan birimlerin işveren vekillerine birim bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Üniversitemiz Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Sibel Ersoy tarafından Üniversitemiz İSG yapılanması ve 6331 sayılı İSG Kanununun Üniversitemizdeki uygulamaları hakkında birim temsilcilerine bilgilendirmelerde bulunuldu. Çalışanlarımızın daha güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sağlamak üzere ilgili Bakanlığın yayınladığı rehber doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Koordinatör Ersoy, toplantının amacı hakkında şunları söyledi: “Koordinatörlük olarak yürüttüğümüz İSG çalışmalarının Üniversitemizde daha etkin ve sürdürülebilir olması için tüm birimlerimizin işbirliği içerisinde koordineli çalışması gerekmektedir. 6331 sayılı İSG Kanunun amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ile mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ile çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile mevzuat hükümlerinin pratik olarak Üniversitemizde uygulanması hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Bu sebeple de İSG konusundaki hassasiyetleri için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Rektör yardımcımız Prof. Dr. Bayram Nazır’a teşekkür ederim.”
      Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “İş sağlığı ve güvenliği; çalışanlar, işverenler ve tüm toplum için hayati öneme sahip bir meseledir. Sağlıklı bir ortamda yaşamak ve çalışmak, güven içinde olduğumuzu hissetmek ve bunun için gerekli şartların sağlanması en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Üniversitemizde çalışan tüm personelimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak önceliklerimiz arasında bulunuyor. Bu nedenle de Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü bünyesinde belirli aralıklarla iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yanı sıra işveren temsilcilerimize mevzuat hakkında bilgilendirme toplantıları da gerçekleştiriliyor. Söz konusu eğitimler ve bilgilendirme toplantılarından dolayı Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’ne teşekkür eder, tüm personelimize sağlıklı günler dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu.