Üniversitemizde, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen kuruluş aşamasındaki kadın kooperatifine destek çalışmaları devam ediyor.
Yürütülen çalışma kapsamında Üniversitemizin Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı’nda bir toplantı düzenlenerek, laboratuvar ortamında ürün yapımı ve ürün özellikleri örnekler eşliğinde yapılacak projeler görüşüldü. Toplantıya Üniversitemizden Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim Odabaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu Sosyolog Ferdiye Demir ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Elif Karabulut katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim Odabaş tarafından; lavanta yağı üretimi, kuşburnu sirkesi yapımı, sirke üretimi yapılan yerin dezenfektanı, gıda üretim süreci, ürün raf ömrü, ambalajlama teknik ve yöntemleri konusunda bilgiler verildi. Bunun yanı sıra lavanta esansiyel yağ çıkarma, kuşburnunun katkı maddesi olmadan mor rengi sağlamasına ilişkin örnekler laboratuvar ortamında verildi.
Çalışmalarına ara vermeden devam eden kadın kooperatifi için açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemizin verdiği destek ve işbirliği çerçevesinde sıkı bir şekilde çalışmaları yürütülen kadın kooperatifinin ürün geliştirme araştırması kısmına geldiğini görmekteyiz. Şiran ilçemizdeki kadınlara büyük bir destek sağlayacak olan kooperatif için üretimi yapılacak ürünler hakkında gerekli bilgilerin danışmanlar tarafından verilmeye devam ettiğini memnuniyetle izliyoruz. Buradan elde edilecek bilgilerle katma değeri yüksek sağlıklı ürünlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu ürünlerin geliştirilmesini diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”