Üniversitemiz İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı tarafından Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün katkılarıyla bölüm öğrencilerine yönelik “Meslek Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.
Hukuk Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Eda Tutak’ın moderatörlüğünde ve İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Duygu Özdeş’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat, Denetimli Serbestlik Şefi Sayın Gökhan Ellidokuzoğlu ve Uzman Öğretmen Sayın Mehmet Aslan konuşmacı olarak yer aldı.
Hukuk Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eda Tutak, açılış konuşmalarında “Meslek Buluşması” programı ile bölüm öğrencilerinin meslek hayatına atıldıklarında daha donanımlı, bilgili ve öngörülü olmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Dr. Öğr. Üyesi Tutak’ın konuşmasının ardından insan odaklı ve toplum temelli bir uygulama olan denetimli serbestlik uygulamalarının kamu güvenliğinin sağlanması, mağdura verilen zararın en aza indirgenmesi yükümlülerin tekrar suç işlemelerinin önlenmesi ve yeniden sosyalleştirilmesi amacına hizmet ettiğini belirten Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat, öğrencilerimizle meslek hayatına dair bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde ve diğer ilgili kurumlarda Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı’ndan mezun olan ve alanında eğitimli öğrencilerle çalışmayı arzuladıklarını belirten Fatih Murat, önlisans müfredatında yer alan derslerin meslekteki uygulamaları mevzuat açısından önemli ölçüde desteklediğini ve atama ile görevde yükselme sınavlarında avantaj sağladığını vurguladı.
Denetimli Serbestlik Şefi Gökhan Ellidokuzoğlu konuşmalarında, uzun yıllar İstanbul gibi büyükşehirlerde görev yaptığını; ancak büyükşehirlerde dahi benzer bir meslek-öğrenci buluşmasının gerçekleştiğine tanık olmadığını ifade etti. Konuşmasında infaz koruma memurluğunda mevzuata uygun hareket edildiği takdirde hükümlü ve tutuklu merkezli problemlerde daha az sorun yaşanacağına dikkat çeken Şef Ellidokuzoğlu, öğrencilerimize mesleki tecrübelerini paylaştı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Uzman Öğretmen olarak görev yapan Mehmet Aslan ise konuşmasında Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ve ceza infaz kurumlarında psikososyal servislerin, eğitim ve iyileştirme uygulamalarının öneminden bahsederek, pratikte sıklıkla karıştırılan yükümlü, hükümlü ve tutuklu kavramları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri için gerçekleştirilen “Meslek Buluşması” etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Özdeş, öğrencilerimizin meslek hayatına atıldıklarında çalışma ortamlarından birini temsil eden Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün üst düzey yöneticileri ve tecrübeli personelleri ile bir araya gelmiş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu etkinliğin Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirilecek olan benzer etkinliklere öncülük ettiğini ve benzer organizasyonların devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Özdeş, katılımlarından ve katkılarından dolayı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Hukuk Bölümü hocalarına teşekkürlerini iletti.
Meslek Buluşması etkinliği, öğrencilerden gelen soruların konuşmacılar tarafından yanıtlanması ve katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Söz konusu etkinliğinin, öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için mükemmel bir ortam sunduğunu dile dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Üniversitemiz, öğrencilerimize sadece akademik bilgi sunmakla kalmaz, aynı zamanda onların pratik deneyimler edinmelerini ve meslekleri hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olmalarını da destekler. Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün değerli katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimizin ceza infaz ve güvenlik hizmetleri alanında önemli bilgiler edinmelerine olanak tanımaktadır. Elde edilen bilgilerle öğrencilerimiz mezuniyet sonrası kariyerlerine daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacaktır. Eğitim ve iş dünyası arasındaki iş birliği, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirme fırsatı sunar. Bu tür etkinlikler, gelecekteki liderlerimizin yeteneklerini geliştirmelerine ve toplumsal sorunları çözmek için bilgi ve becerilerini kullanmalarına katkıda bulunur. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası başarılı kariyerlerine adım atmalarına yardımcı olacak etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, katkı sunan Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzmanlarımıza da teşekkür ediyorum.”
- Gösterim 1370
- Toplam 6