Öğretim Üyemizin TÜBİTAK-1001 Projesi Kabul Edildi

Öğretim Üyemizin TÜBİTAK-1001 Projesi Kabul Edildi

Kürtün Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hüseyin Eratanın, TÜBİTAK 1001–Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2024 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına sunduğu Artabel Gölleri ve Çevresinin Briyofit Florasının Araştırılması” başlıklı projesi desteklenmeye layık görüldü.
 
TÜBİTAK 1001 Programı desteğiyle yürütülecek olan araştırmanın sonucunda elde edilecek verilerle çok zengin olduğu tahmin edilen Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nın briyofit flora çeşitliliği ortaya çıkarılacaktır. Çalışmalar sonucunda hem önemli bir bölge çalışılmış olacak hem de ülkemize özgün çok sayıda yeni tür ve yeni kayıtlar tespit edilecek ve Türkiye Briyofit Florasına önemli bir katkı sağlanmış olacaktır. Ayrıca, yerli araştırmacı yetiştirilmesi ve proje kapsamında yayınlanacak makalelerle botanik bilimine katkıların sunulacaktır.  Ülkemizin önemli bir biyo-çeşitliliğe sahip ili olan Gümüşhane ili’nin Torul İlçesi sınırları içerisinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nın briyofit florasını ortaya çıkarmak ve tamamlamak son derece değerli olacaktır. Bu nedenle projenin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması ile bir tabiat parkı ve turizm merkezi olarak ayrı bir önemi olan Artabel Gölleri briyofit florası hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve sistematik bilimine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.
Konuya ilişkin olarak Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Doç. Dr. Hüseyin Eratayı tebrik ederek şu değerlendirmelerde bulundu: Hocamızın projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Artabel Gölleri ve Çevresinin Briyofit Florasının Araştırılması’ başlıklı çalışmanın, ülkemizin florasına ve ekolojik zenginliğine ışık tutacak önemli bulgular ortaya koyacağına inanıyoruz. Söz konusu floristik araştırmanın çevre koruma, ekoturizm ve sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi başta olmak üzere pek çok alana fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Üniversitemizin akademisyenlerinin yürüttüğü bu tür projeler, bilimsel kapasitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirmeye devam ederken, aynı zamanda ülkemizin biyolojik çeşitliliğini koruma amaçlarına da hizmet ediyor. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyor, projenin doğal mirasımızı geleceğe aktarmak konusunda önemli katkılar sunmasını temenni ediyoruz.”