Optisyenlik Programı İlk Öğrencilerini Bekliyor

Hazırlıklarını tamamlayarak Torul Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler bölümü bünyesinde açılan Optisyenlik programına ilk öğrenciler bu yıl yerleştirilecek.

Optisyenlik programı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı güz döneminde 40 kontenjan ile ilk öğrencilerini alacak. Sağlık alanında önemli bir yere sahip Optisyenlik programından mezun olanlara “Optisyen” denmektedir. Optisyenler, görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için oluşturulmuş reçeteleri okuyabilen, optik gereçleri tedarik eden ve reçete doğrultusunda hastaya özel uygulamaları sağlayabilecek düzeyde eğitim almış kişilerden oluşmaktadır. Bu programdan mezun olacak öğrencilerimiz “Optisyen” unvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, Optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabilmektedir. Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yapmaktadır.

Bu yıl ilk kez öğrencilerini alacak olan program ile ilgili bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemiz bünyesinde 30.06.2009 tarih 019124 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulan Torul Meslek Yüksekokulumuz hali hazırda bünyesinde eğitim ve öğretim hizmeti verilen 4 aktif bölüm ve 5 aktif programa sahiptir. İlk öğrencilerini almaya hazırlanan Optisyenlik programıyla beraber bu sayımız 6 olacaktır. Yaz mezunlarından sonra 444 kayıtlı öğrencimizin bulunduğu Meslek Yüksekokulumuzda alınacak yeni kayıtlarla beraber bu sayının da artmasını bekliyoruz. Torul ilçemizde Tıbbi Hizmetler ve Teknikler bölümü bünyesinde açılan ve ilk öğrencilerini alacak olan Optisyenlik programının öğrenciler tarafından büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Alanında yetişmiş akademik kadromuz tecrübelerini öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimi için paylaşacaklardır. Böylelikle de mezun olacak öğrencilerimiz sektörün tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikleri kazanacaklardır. Bu sebeple de bölümün öncelikle Torul ilçemiz ve Meslek Yüksekokulumuz adına hayırlı olmasını diler, aday öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim” açıklamasını yaptı.