Özel Güvenlik Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

27-30 Aralık 2021 tarihleri arasında Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz ve KYK (Kredi Yurtlar Kurumu)’nda görevli özel güvenlik personellerine yönelik “Özel Güvenlik Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı program, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Eğitim semineri programı kapsamında 200 kursiyere Özel Güvenlik Hukuku, Genel Kollukla İlişkiler, Asayiş ve Toplu Olaylara Müdahale, Etkili İletişim ve Öfke Kontrolü, Terör Olaylarında Yapılması Gerekenler ve Narkotik Suçlarla ilgili eğitimler verildi.
      Gerçekleştirilen eğitim seminerine Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, “Etkili İletişim ve Öfke Kontrolü” hakkında kursiyerlere bilgiler verdi. Doç. Dr. Çalışır sunumunda; İletişimin tanımı, amacı, önemi, türleri, iletişimi olumlu ve olumsuz yönde etkileyen faktörler, etkili iletişim becerileri ve püf noktaları, empati, sempati, motivasyon, stres, öfke kontrolü ve problem çözme başlıklarında iki gün boyunca kursiyerlere yönelik eğitim verdi.
       Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim semineri hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Emniyet Müdürlüğümüz ile her zaman paydaş kapsamında ortak işlere imza atıyoruz. İş birliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz yılın son etkinliğinde de Üniversitemiz ve KYK yurtlarımızda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla eğitimler verildi. Üniversitemiz, güncel rakamlarla beraber 19.110 öğrencisi ve 916 akademik ve idari personeliyle eğitim öğretime devam etmektedir. Öğrencilerimizin ve personelimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmaları, özel güvenlik görevlilerimizin gayretleriyle olmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenli bir şekilde verilen bu eğitimlerin gerekli olduğuna inanıyor ve söz konusu etkinlikleri destekliyoruz. Bu amaçla da 4 gün boyunca eğitimlerin verilmesi hususunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize de sağlıklı ve güvenlikli bir hayat diliyorum.”