Rektörümüz YÖK Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın, Üniversite Rektörleriyle ilk kez düzenlediği toplantıya katıldı.

Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya Devlet ve Vakıf olmak üzere bütün üniversite rektörlerinin yanı sıra YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri de katıldı. Yükseköğretim kurumlarının yeni akademik yıl ve eğitim faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunulması​ amacıyla yapılan toplantıda Prof. Dr. Özvar, Yükseköğretim Kurulunun geleceğe dair yeni vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de bugün itibarıyla 127 devlet ve 73 vakıf üniversitesi ile 4 vakıf meslek yüksekokulunda 8 milyon öğrencinin eğitim aldığı bilgisini paylaşan Prof. Dr. Özvar; “Yeni vizyonumuzun ana hatlarını yükseköğretimde büyük veri, istihdam odaklı üniversiteler, akademik üretkenlik, güçlü akademik performans, üniversite-sanayi iş birliğine dair yeni modeller, üniversitelerimizin uluslararası etkileşimleri ve nihayet son yılların önemli bir terminolojisi olan bilgi diplomasisinin yaygın kullanılması oluşturacak. Salgın sürecinde öğrendiklerimiz, yükseköğretimin klasik değerlerini değiştirmemiş olabilir. Ama bu salgının pek çok sektöre olduğu gibi çalışma, üretme ve bilgiyi aktarma biçimimize ciddi etkileri oldu. Dijital okuryazarlıktan, çevrim içi ders anlatma tekniklerine, çevrim içi dersleri desteleyecek nitelikte ders notlarından farklı materyallere, çevrim içi konferanslar ve seminerlerle çok şey öğrendik ve hız kazandık. Üniversitelerimiz yöntem, içerik ve nitelik anlamından ciddi çalışmalar gerçekleştirdiler. Ama net olarak ifade etmek isterim ki başta Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumların desteği ve kararları çerçevesinde hâlihazırdaki önceliğimiz yüz yüze eğitimdir.” diye konuştu. Açıklamasının devamında yeni eğitim-öğretim yılı üzerinde değerlendirmelerde bulunan YÖK Başkanımız, neredeyse son 1,5 yıl boyunca COVİD-19 salgını nedeni ile yükseköğretimde olağanüstü anlamda ciddi güçlükler ve değişimler ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşmasının ardından üniversite rektörlerinin görüş ve önerilerinin dinlendiği toplantı rektörlerin aile fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise ilk kez düzenlenen toplantı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulu başkanlığına atanan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile birlikte ilk kez düzenlenen toplantıya katıldık. Devlet ve Vakıf üniversitelerinin rektörlerinin de bulunduğu toplantıda Yeni YÖK vizyonu başta olmak üzere, istihdam, bilimsel çalışmalar ve yüz yüze eğitim gibi birçok konuda YÖK Başkanımızla karşılıklı istişare edip görüş ve temennilerimizi sunduk. Bu vesileyle düzenlenen toplantı için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a teşekkür ediyor, yeni görevinin başta kendileri olmak üzere tüm yükseköğretim camiamıza hayırlı olması dileklerinde bulunuyorum.”