Rektörümüzün “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler, engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler, her birimizin potansiyel engelli adayı olabileceğimiz bilinciyle hareket ediyor ve çalışmalarımızda bu durumu da daima göz önünde bulunduruyoruz. Bu doğrultuda engelli öğrencilerimizi topluma kazandırmak, onların eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve meslek sahibi olmalarında onlara yol gösterici olmak gibi bir misyonu azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu düşüncelerden yola çıkarak engelli öğrencilerimizin kampüs içerisinde yaşayabilecekleri problemlerin tespitini yaparak, söz konusu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik proaktif bir süreç yürütüyoruz.

Engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmadığının farkındayız. Engelli olma durumunun sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husus olduğuna olan inancımız tamdır. Bu inançla engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetleri sürecinde umutlarını yitirmeden mutlu bir eğitim-öğretim sürmeleri için çaba sarf diyor ve onlar için çözümler üretmeye gayret ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli öğrencilerimize ve ailelerine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yanlarında olduğumuzu ve her türlü desteği kendilerine vermeye çalıştığımızı bir kez daha hatırlatmak isterim. Öğrencilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.”