Rektörümüzün 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 99’uncu yıldönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.
      Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:“Bugün ayrı bir gurur ve heyecanla aziz milletimizin bağımsızlık ülküsü altında verdiği büyük mücadeleyle kazanılan ve Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak tescil edildiği Büyük Zafer’in 99’uncu yıldönümünü kutlamaktayız. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Böylelikle alınan bu zaferle beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlamlaştırılmış, bağımsızlığı ve varlığı adına asla taviz vermeyen aziz milletimiz bunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türk milleti ve kahraman ordumuz, kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı daima birlik içerisinde olmuştur. Bunun son örneği, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmada devletimizin bekasına ve milletimizin bağımsızlığına kastedilemeyeceğini bu millet göstermiştir. Atalarımızın bizlere emanet olarak bıraktığı bu toprakları dün olduğu gibi bugün de aynı gurur ve inançla korumaya devam ediyoruz.
       Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Büyük Zafer’in 99’uncu yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi, saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”