Rektörümüzün Berat Kandili Mesajı

Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Berat Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“İçinde bulunduğumuz mübarek üç aylardan Regaip ve Miraç Kandili’nin ardından Ramazan ayının müjdecisi olan bir Berat Kandili’ne daha ulaşmış olmanın huzuru ve mutluluğunu deprem felaketinin gölgesinde yaşamaktayız.

Berat Kandili; milli dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı, bir bağışlanma, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Ülkemizin de sıkıntılı bir süreçle mücadele ettiği zor günlerinde Yüce Rabbimiz hepimize bir dua kapısı açmıştır. Bu kutlu gecede ülkemizde meydana gelen asrın felaketi olarak tabir edilen depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarının bir an önce sona ermesi ve feraha kavuşmaları hepimizin ortak duası olmalıdır. Hep beraber birlik olmak ve bu sıkıntılı günleri atlatmak için bizlere verilen bu geceyi fırsat olarak görmeli ve buna göre değerlendirmeliyiz. Küslük ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp, Allah’a dua etmeli, tövbe etmeli ve tüm dertlerimize şifa için yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. Unutmayalım ki tövbe, kendini bilme ve bulmanın en güzel yoludur. Berat gecesi de bu yol için bizlere sunulan en güzel fırsattır.

Bu vesileyle Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına vesile olmasını temenni eder, akademik ve idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin ve Gümüşhane halkımızın Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutlarım.”