Rektörümüzün Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Dünya İnsan Hakları Günü’nün 74’üncü yıldönümü dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“74’üncü yıldönümünü kutladığımız Dünya İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların doğuştan hür ve yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye tabi tutulamayacağını ilan etmektedir. Birleşmiş Milletler tarafından imzalanan bu beyannamenin her ne kadar küresel güçlerin insan hakları konusunda sergilediği tutum ve zulüm karşısında etkisi azalsa da yeryüzünde milyonlarca mazlum insanın umudu ve güvencesi olmaya devam etmektedir. Ülkemizin dört bir yanının savaş ve zulüm ile karşı karşıya olduğu günümüzde insan olmanın bizlere verdiği mesuliyetle dünyanın bütün feryatlarını duymaya mecburuz. Çünkü her insan haysiyetli bir hayatı hak ediyor. İnsanlık değerinin öğretildiği eğitim kurumu olan Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler, insan haklarına özgü değerlerin korunup geliştirilmesi adına her bir öğrencisine insan onurunun koruması gereken en temel değer olduğunu öğretiyor ve bunun önemine vurgu yapıyoruz. Zira geleceğimizin teminatı olan gençlerimize insan hakları konusunda verilen hizmetleri daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Bu vesileyle 10 Aralık 1948 yılında ilan edilen Dünya İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin yıldönümünü kutluyor, herkes için insanca, eşit ve hür bir şekilde yaşanabilir bir gelecek temennisinde bulunuyorum.”